Hur gick det på vårdcentralen?

En lugn start på morgonen. Kaffe, lussekatt och morgon-tv i bakgrunden när jag slog på datorn och började jobba. Smidigt att kunna koppla upp sig mot jobbet med sin egna dator, skönt att allt som oftast slippa släpa hem jobbdatorn.

Kl 10,50 hade jag tid hos läkaren på Aleris vårdcentral, kom precis när jag hade min tid, hade inte räknat med rödljus vid ett vägarbete, blev lite stressad men hann ändå.

Vi gick igenom mina provsvar och att blodvärdet var lågt visste jag ju (59) och alla andra prover som var dåliga berodde på att jag hade lågt järnvärde och hb. Så ingenting som var farligt som jag blev rädd för när jag råkade tjuvkika i journalen på nätet.

Vi bestämde att jag skall få en järninjektion på vårdcentralen så det har vi bokat in. Sen har jag fått recept på en B12 spruta som jag skall hämta ut och låta sköterskan på Globehälsan ta på mig på torsdag. Med lite tur så får jag en rejäl skjuts uppåt när jag får järninjektionen 7 dec. Några veckor efter den så skall jag ta nya prover och se vad de visar.

Läkaren i Järna kollade även lite leverfläckar på mig, men allt såg normalt ut samt att vi mätte hudöverskott och vägde mig och fick iväg en remiss till Karolinska för bukplastik.

Nu känner jag att jag kollat upp allting jag hade tänkt mig så nu hoppas jag bara på rutinbesök för att hålla koll på värden 🙂 .

One thought on “Hur gick det på vårdcentralen?

  1. Skönt att allt är bra <3
    Ska nog ta Peter med mig och komma ut till er.
    Vi har ju bara åkt förbi.. och då sa jag ju till honom: När vi har passerat rödljuset har vi åkt förbi..
    Och han sa: Vilket rödljus??
    Hmm… som jag gjorde en gång för längesen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.