Tips på barnböcker

Melvin gillar när jag läser för honom, just nu är det en “I drömmarnas trädgård” bok som han vill att vi kikar i. Tycker det är kul att peka ut Ninky nonk och tombliboer 🙂

När vi läser så skall vi sitta i soffan och han skall sitta mellan mina ben, luta huvudet mot mitt bröst och sen skall vi ha babopafilten (grävskopefilten) och sen läsa bok.

Nu behöver jag hjälp av er andra mammor och pappor som har barn i 2-års åldern. Har ni några bra tips på böcker? Vill köpa lite nya till Melvin.

5 thoughts on “Tips på barnböcker

  1. Axel kör fast och Nämen Benny är två nya favoriter både hos oss och sonen. 70-tals klassiker som Totte och Lilla Anna är också poppis. Vem-böckerna som Att vara mamma tipsar om är helt underbara, sonen verkar dock ha tröttnat på dem lite men det går kanske upp och ner.

  2. Wilma älskade BU och BÄ böckerna, sen började vi läsa lite Totte och Emma ungefär vid den tiden.

  3. http://www.biblioteket.stockholm.se/default.asp?id=94815

    En länk med några tips. Pingvin är populär här hemma. Och Stina Wirséns böcker i Vem…?-serien är alla helt underbara tycker jag. (Vem är ensam?, Vem är söt?, Vems mormor?, Vem är borta? m.fl.) Det är mina favoriter bland de böcker som passar tvååringar. Dottern gillar dem också.

    En annan favorit just nu är En liten stund av Anna-Clara Tidholm.

    Böckerna om Pino (sök bara på Pino på t.ex. Adlibris) gillar dottern jättemycket sedan ett tag tillbaka. Mycket med färger och siffror och sådant i dem.

  4. Hej! Såg att du var med och tävlade om namnnappar hos Edvinsmamma – nu finns det en ny chans, i min blogg – kika gärna in och var med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.