Frågemaskinen

Ikväll läste jag “Så blev jag till” för Melvin. Himla bra bok och jag som vuxen låg och fnissade lite och hos Melvin så väcktes tretusen frågor. Inte så mycket om hur han kom till utan mer om döden och byta mamma. Han undrade bland annat om Tova kunde börja leva (mitt brorsbarn som dog som bebis) och när jag berättade att hon var i himlen så funderade han på om hon kunde prata med honom ifall han kom till himlen.. dvs om hon fortfarande var  bebis eller om hon var stor.

Det roligaste avsnittet i boken tyckte Melvin var när de visade att en doktor skar en liten dörr i mammans mage så barnet kunde komma ut (kejsarsnitt). Melvin kom nämligen till världen med kejsarsnitt. Så vi skojade om att han kikade upp och sen kröp in igen, det skrattade han gott åt.

Ja herregud vilken nattning, tog evigheters tid innan han somnade (då tog boken en bra stund att läsa också) eftersom frågorna avlöste varandra. Tror inte han somnade förrän efter 1-1.5 timme. Givetvis råkade jag också somna till och vaknade vid 21,30 och var svettig och kände mig som en zombie, tänk att man kan bli så seg att somna till någon timme sådär vid nattning.

Just ja, stort + med boken är att den även tar upp provrörsbefruktning och adoption

7 thoughts on “Frågemaskinen

  1. Det där verkar vara en toppenbra bok, den måste jag köpa i framtiden! Barn är ju verkligen frågvisa 😀
    Kul att du är med och tävlar!

  2. Vi läser för sonen varje kväll. När han var riktigt liten så läste vi inte (han somnade alltid själv då) men nu läser vi varje kväll samt att jag sjunger för honom.

  3. Den är riktigt bra köpte den åt sonen 2007. En annan jättebra som jag anser vara perfekt för yngre barn är Snoppar och snippor : om skillnaden mellan pojkar och flickor av Michael Alonzo. Köpte den till sonen samt som syfte för diskussion om sex och samlevnad med små barn till en kurs jag läste. Den är toppen, tar upp mens, visar att vi ser olika ut och är lika mycket värda trots det. Hehe nu blev det ett boktips här men hoppas det är okej i alla fall 🙂 .

  4. Det låter som en bok jag lär köpa hem.
    Dotter älskar att bläddra i en annan vanlig bok om graviditeter och att föda barn och frågar lite ibland.

  5. Härligt att upptäcka att fler och fler läser för och MED sina barn 🙂 ett tag satta alla ungarna framför en dator eller en DVD film..eller tv:n.
    Kram Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.