FN Loppet

Imorse åkte jag och Nicke upp till Stockholm för att springa FN-loppet, vädret hemma var strålande sol och barmark. Vädret i Stockholm var snöigt och disigt och kallt. Inte något härligt springväder. Som tur var så sprack solen igenom precis innan min start, fast då var man redan lite frusen om fötterna.

Jag har inte kunnat träna på tre veckor av olika anledningar och jag var väldigt osäker på om jag skulle springa eller gå. Detta löste sig genom att min eventuella promenadkamrat var lite sen så när jag skulle starta hade hon inte kommit än (svårt att hitta till Ugglevikskällan). Jag valde att springa men tidigt kom en vidrig backe så jag valde att gå i den. Märkte rätt fort att konditionen var sämre än för tre veckor sedan så jag valde att springa där det var “plant” och gick så fort jag kunde i backarna.

På slutet sprang jag dock på bra, förmodligen för att jag ville komma i mål. Tyckte jag spurtade riktigt bra. Banan var väldigt fin men kuperad dock var det lite blött och lerigt och snöigt på sina ställen. Sen hade träd blåst ner så på några ställen fick man klättra över, lite hinderbana 🙂

Tycker det var bra arrangerat av Sofia (som gjort detta som ett skolarbete) och vi sprang dessutom för Team Rebuz Kidz. Tack Camilla för att vi fick vara med i laget och tack för sponsring av startavgift och fin löpartröja.

Tiden då? Jag trodde inte jag skulle kunna springa så fort som jag gjort förut (sprungit 5km en gång tidigare) och när alla pratade om alla backar så tänkte jag att under 50min måste jag klara men jag kom runt på 37 minuter och det får jag vara nöjd med med tanke på omständigheterna.

Nicke, jag och fotografen Jimmy Nylens kompis Andreas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.