Utvecklingssamtal

Ikväll har vi varit på utvecklingssamtal på förskolan. Alltid kul att få höra vad Melvin pysslar med på dagarna. Han är inte den berättande typen så en del saker var helt nya för oss, som deras fredagsdans som Melvin tydligen älskar. Sen spelar de lite lättare instrument och då hade Melvin och några till fått uppträda och spela för kompisarna. Tycker det är jättebra att de låter barnen visa saker inför grupp, kanske slutar det med att Melvin inte har några som helst problem att prata inför folk (min värsta mardröm). I sin nya förskola så kommer de ha en scen, blir perfekt om de övar in något och sen kan uppträda där.

Vi har även kollat upp ifall det är okej att Melvin visar bilder från Turkiet, andra barn har nämligen berättat om sina semesterresor och Melvin är också sugen på det. Det får han göra till hösten när de flyttar in i nya förskolan, just nu är deras avdelning nerpackad då lokalerna skall rivas under sommaren.

I övrigt var det inte så mycket nytt utan vi gick igenom vad han gillar att leka med och lite om de olika sakerna de ägnat sig åt under vinter och vår (vinterfågelprojekt m.m). Nu har de börjat prata om sommarblommor.

Fick också höra att Melvin fått en ny tjejkompis. Han har pratat om henne en del och hon var också på hans kalas. Tydligen så brukar hon sitta och vänta på att Melvin skall vakna efter vilan, och om han inte vaknar så får hon försöka väcka honom (när hans sovtid är slut). Gulligt.

Bjuder på en bild när Melvin öppnar paketet från henne och hon står bredvid för att se på när han öppnar. Tror det kan ha varit kalaset som gjorde att de fann varandra. Jättekul är det i alla fall.

5 thoughts on “Utvecklingssamtal

  1. @Emma-Lou,

    Utvecklingsamtal är alltid kul just det där att man får höra så mycket som Melvin aldrig säger hemma.

    Hoppas ni får en fin semester. Ni skulle iväg med bloggbussen eller hur? Blir nog kanon.

  2. Åååh, det är så spännande med dessa utvecklingssamtal, vi ska också hinna med 2 st innan vi går på semester helt, fast det blir lite körigt eftersom ena grabben nu ska vara ledig 2 veckor, varav jag 1 av dessa…. Får se hur jag får ihop det!

    SVAR: Detta var väl inte en sådär jättefin restaurang, utan ena i sällskapet visste jag ju vem det var, så det var inga Östermalmsbor så att säga 😉 Jag skulle inte göra det i stan när jag är på ärenden eller så, men nu skulle jag ju hem och kunde inte äta upp ens halva portionen 😉

  3. @petra,

    Det är alltid roligt när de verkligen finner varandra, ändå har de gått ihop från början. Han har fler kompisar såklart men det här berättade verkligen hans pedagog om. Tror hon liksom vi tyckte att det var så gulligt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.