Pressvisning hos Miele

Idag åkte jag och Felix upp till Solna där vi mötte upp Annelie för att tillsammans gå på Mieles pressvisning av deras “Generation 6000 – en helt ny serie inbyggnadsprodukter”

DSC_0225DSC_0229

 

Miele Gallery ligger en kort bussresa från Solna Centrum och det var en pampig byggnad med mycket fint innehåll 🙂

Vi hälsades välkomna av Per Pr och VD Kent Oderud. Vi blev visade in till deras showroom där vi bjöds på kaffe i väntan på att informationen skulle börja. Vi pratade lite med representanter från Miele som tipsade lite om nyheterna. Vid 11-tiden så gick vi en trappa upp och där berättade Kent lite om företaget. Redan 1899 startade Miele och det är fortfarande i samma ägo.

DSC_0216

DSC_0218

Efter företagspresentationen så gick Anders igenom de olika produkterna i Generation 6000. Allting var väldigt stilrent och snyggt och designen kännetecknades av mycket raka linjer och stilren design. Den nya serien finns i briljantvitt, brunt, svart och rostfritt stål. Jag gillar att det är touchscreen på produkterna, det känns så bekant nu med dagens smartphones. Dessutom gillar jag att ugnarna är självrengörande.

DSC_0220

DSC_0224  

Efter genomgången av alla produkter så gick vi en trappa ner där vi skulle bjudas på mat som tillagats av HemmaGastronomi. Temat på maten var att det var i de färger som nya designen kommer i. Vi började med en vit skapelse som var pilgrimsmussla och sparris. Den var helt underbart god. Därefter en “silvrig” rätt som bestod av Siklöja och rom och avslutades med en brun rätt av renkalvsytter med svamp. Även renkalvsyttern var grymt god trots att den var rosa (då brukar jag få blunda).

 DSC_0233DSC_0234

Sen saknades bara det svarta och då serverades kaffe och en creme brule på lakrits och toppad med björnbär. Supergod men mäktig. Visst har de en härlig plats där man kan fika? Väldigt fint och väldigt gott kaffe (från Mieles inbyggda kaffemaskin)

DSC_0232

DSC_0235

Innan vi gick så fick vi en fin goodiebag med en härlig kokbok som jag kommer bläddra och få inspiration ur. Nu har jag ingen ångugn men recepten kan säkerligen tillagas även i vanlig ugn. Vi fick även lite ätbart i form av en ost, hjortron konfektyr och renstek.

DSC_0236

Tack Per Pr, Miele och Annelie för en trevlig dag hos er. Och vet ni vad. Hade jag obegränsat med pengar och bodde i egenägt så skulle jag gärna ha Miele. Blev riktigt inspirerad av alla finesser och färdiga program som de har. Var nästan så man inte behöver laga maten själv (passar mig) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.