Skärgården

karta

Ibland dimper det ner mail i ens mailbox som egentligen inte är relevanta just för tillfället men som man ändå fastnar för. Häromdagen kom det ett om Stockholms skärgård och när jag ser filmen om skärgården så blir jag så sugen på att utforska Stockholms skärgård. Trots att jag bor bara en timme ifrån centrala Stockholm där det går massor med båtar så har jag aldrig varit i skärgården. Det närmsta jag varit är när jag passerat igenom med finlandsfärjorna.

Eller vänta, jag har varit på  restaurangen på Fjäderholmarna en gång med jobbet men det räknas knappast då det är så nära. Min svärmor däremot hon är nästan uppvuxen på havet och hon åker varje år till olika ställen i skärgården och har tipsat om många fina platser.

Nu har jag hela vintern och våren på mig att läsa på om vilka öar som skulle kunna passa just mig och min familj. Jag vill helst åka till någon mindre, mysig ö som inte är helt överbelamrad med massa turister och sen vill jag inte ha massa hålligång som ex Sandhamn utan lugnt, stilla med någon mysig restaurang och någon liten kiosk.

Helst bor jag på vandrarhem så det måste finnas på den ö/de öar jag väljer att åka till. Känner inte för att slå upp ett tält och trängas med barnen i det. Nä lite lyxigt vill jag ha det.

De tips jag fått tidigare är att åka till Finnhamn eller Arholma, det går båtar från strömkajen/Strandvägen beroende på vilken ö man vill åka till och restiden är ett par timmar. Men jag tror det skulle vara värt det, i alla fall så länge solen skiner. Är inte samma känsla att vara ute i skärgården på en ö om regnet öser ner.

Har ni varit mycket i skärgården? Är det någon speciell ö ni kan rekommendera som ni tror skulle passa mina behov?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.