När började era barn äta mat själva?

bild (6)
Gåva för recension

De här besticken kom hem idag från Bambino, det är deras nya “äta-själv-bestick” jag hade inte förstått att de är från 24 månader. Felix blir ju 9 månader snart så kanske är de för avancerade för honom. Såg att det även finns från 12 månader.

Felix är trots sin ålder väldigt nyfiken på och vill gärna äta själv. Här är det nog mer jag som sätter stopp. Han brukar sitta och försöka ta bitar och stoppa i munnen men det här med kladdig mat och egna bestick… det är jobbigt för mig.

Jag tänkte dock låta honom börja lite försiktigt, men frågan är hur det funkar med dessa bestick. Men vi får ge det ett försök. Får väl filma så ni kan se resultatet 🙂

När började era barn äta själva? Är det något som ni tycker är jobbigt (det här kladdandet) eller är ni sådana föräldrar som tycker det är helt okej att sanera kök och barn efter en måltid? 🙂

 

6 thoughts on “När började era barn äta mat själva?

  1. Här så hade Jonah en sked och jag en, så jag matade honom samtidigt som han försökte själv med sin egen. Minns inte riktigt när han började äta själv, men när han började dagis så kunde han i alla fall och hade då kunnat det ett bra tag, han var 16 månader när han började dagis.

  2. Visst är det underbart med kladd! 🙂 Jag är inte heller så förtjust men har fått ge med mig för att få lugn och ro vid måltiden sam Alfva säger ovan.

    Men de där beticken är nog lite för stora för honom! V har dem hemma men min 16 månaders bemästrar dem inte ännu. Vi har bambinos äta-själv bestick från 12 månader, de är ju lite svängda och passar perfekt för en liten som vill äta själv.

  3. Jag har aldrig fått stoppa en sked i munnen på någon av mina barn, så kladd är jag van vid. Men då har de också lärt sig att kontrollera bestick väldigt tidigt, så vid 1 har de haft full koll. Ibland får man dock välja om man vill ha en grinig unge vid matbordet som bara kniper igen munnen (och skriker) eller en som äter och är nöjd, bara att man får städa sen.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.