Vildmarksvägen – Stekenjokkplatån – Snö i juli

Vildmarksvägen tog oss upp till Stekenjokkplatån, vägen upp dit och vägen efteråt bjöd på såna otroliga vyer. Det är så otroligt vackert med alla fjällen och naturen. Jag känner lite att jag nog har en del av mitt hjärta på nordligare breddgrader.

De här bilderna tog jag innan vi kom upp till Stekenjokk. Helt vindstilla och 25 grader varmt hade vi.

Väl uppe på Stekenjokk så fanns det en hel del snö kvar. Vi hade dock inte möjlighet att vandra runt så mycket så vi hittade en stor snöplätt ganska nära vägen.

Vad gör man inte för en annorlunda bild. Jäklar vad kallt det var och vad det gjorde ont i fötterna…

Felix tyckte det var sjukt att han kunde göra en snöboll mitt i sommaren.

Melvin med sin snöboll

Jag försökte få barnen att göra snöänglar men det var så himla mycket flygfän i luften så vi ville mest ta oss tillbaka till bilen.

När vi åkt en bit så passerade vi den här skylten.

Det var en häftig upplevelse att vara så högt upp att snön låg kvar. Kändes helskumt att den inte smälte fortare med tanke på temperaturen. Nu var det kanske en av de varmare dagarna som vi var där (var 17 grader ute när vi åkte över Stekenjokkplatån). Det är rätt mycket husbilar/husvagnar som står uppställda, de liksom vi njöt nu av den spekakulära utsikten.

Vildmarksvägen är inte öppen året runt just på grund av att det är så mycket snö. Den öppnar i början/mitten på juni och stänger kring mitten på oktober.

Här kan ni se hur det kan se ut när de förbereder öppning för Vildmarksvägen. Helt galet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.