Årsresumé

Lotta “Vimmelmamman” gör varje år en resumé, tänkte att det kanske vore något för mig. Gäller bara att komma ihåg att göra en varje nytt år 🙂

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut? Genomdrev du någon stor förändring?

Jag skulle nog säga att min separation från Nicke var en stor förändring och något jag aldrig gjort förut. Nicke är den enda jag varit ihop med och vi bodde ihop i 20 år. Rätt stor förändring att plötsligt vara helt själv varannan vecka.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Jag tror att 5 november är en dag jag inte kommer glömma, men varför håller jag för mig själv.

Vilka länder besökte du?

Norge och Egypten

Bästa köpet?

Egyptenresan

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Det skulle vara att vi kom iväg hela familjen till Egypten på juldagen, det behövde vi.

Saknar du något under år 2019 som du vill ha år 2020?

Jag har insett för länge sedan att jag hade ett bra mycket mer socialt liv som ung, när jag träffade kärleken och vi flyttade så tappade vi allt socialt liv (nästan). Sen bara fortsatte det så. Nu när jag är själv, så känner jag mig väldigt ofta ensam. Svårt att hitta nya vänner som 44-åring. Att ha vänner på distans som man pratar med är såklart fint, men jag behöver umgås mer och även komma över den där känslan att det är så meckigt då jag bor så långt från stan, där alla jämt vill hänga och umgås.

Vad önskar du att du gjort mer?

Rest mer, tränat mer och försökt ta hand om mig själv bättre

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig

Bästa boken du läste i år?

”Jag har helt slutat läsa, däremot lyssnar jag på ljudböcker. Jag gillade verkligen serien om Silfverbielke….

Största musikaliska upptäckten?

ÅH, jag är så tråkig med musik. Fastnar ofta i gammal musik som jag kan texterna till. Men upptäckte Nightwish igen (vissa låtar) samt blev förälskad i delar av filmmusiken till “A Star is born”

Vad var din största framgång på jobbet 2019?

Har inte haft någon framgång på jobbet. Jag har bara jobbet på som vanligt. Jag hoppas jag gör ett bra jobb även om det under 2019 i mångt och mycket kändes som att jag tappade bort mig själv lite. Att alltid haft koll på allting på jobbet blev plötsligt till att jag inte alls kände mig säker på vad som förväntades, vad jag skulle göra eller hur saker skulle göras.

Största framgång på det privata planet?

Att jag har en god relation med Nicke, han är oerhört viktig för mig. Hade inte klarat det här året utan honom.

Största misstaget?

För stort för att nämnas här, men det gav mig en näsbränna och jag hoppas verkligen jag lärt mig något av det.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

2018 var ett skitår och 2019 var till största delen också skit. Grät nog faktiskt mer 2019 än vad jag gjort på många många år.

Vad spenderade du mest pengar på?

Om man bortser från det uppenbara, hyran och mat så var det resor

Något du önskade dig och fick?

Nej, inte vad jag kan minnas

Något du önskade dig och inte fick?

Nope

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Var tvungen att gå tillbaka i bloggen. Min vän Kristina var över och jag antar att mamma och pappa var över en sväng, men minns inte. Min bror är med på någon bild, oklart dock om det var på min födelsedag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att mamma inte hade fått tillbaks sin cancer

Vad fick dig att må bra?

Att jag och barnen redde oss bra själva, vi hade en mysig semester ihop.
Sommaren är alltid lättare, man är ute mycket och livet överlag känns bättre.
Att Nicke alltid finns där och ställer upp, utan honom hade jag inte klarat av sommaren/hösten. Finns inte ord som kan beskriva min tacksamhet mot honom.
Kristina – min vän som lyssnar, stöttar, är helt galen, generös och fantastisk.

Vem saknade du?

Jag saknar folk lite av och till. Vänner som finns där på distans och som jag vill höras med oftare, men det känns också som om de här sista två åren tagit så mycket i kraft från mig så jag själv inte orkar ta tag i saker. Saknar flera stycken väldigt mycket.

Mest stolt över?

Mina barn

Vad har gjort dig mest ledsen?

Att mamma blev “sjuk” igen och att hon tvingades genomgå behandlingar och stamcellstransplantation, fast det har gjort henne frisk så det kom något gott ur det.

Jobbet har faktiskt gjort mig oerhört ledsen, det var perioder i höstas som jag inte ens ville gå dit. Första gången jag känner sig värdelös, ifrågasatt och allt som tidigare flytit på blev bara krångligt… just där och då orkade jag inte med allt det där.

Högsta önskan just nu?

Att alla kommer hålla sig friska och krya

Vad tänker du göra annorlunda 2020?

Tänka mer på mig själv dvs resa mer och ta hand om mig bättre.
Försöka utvecklas till en bättre förälder, lyssna och vara mer närvarande.

Planer inför 2020?

Som ovan, försöka få mig själv att må bra. Mår jag bra så har jag större tålamod med barnen.

Vara tystare på jobbet. Har inte varit ett bra sista kvartal på jobbet vilket avspeglat sig på mig. Så jag skall satsa på att hålla tyst om jag inte är på ett sprudlande humör, dumt att sänka alla omkring sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.