Jag kände att jag var tvungen att välja fler bilder. En vardera på mina killar och en bild där vi är både jag och barnen. Jag har väldigt få bilder där vi alla är samlade insåg jag när jag började kika i mina små arkiv.

Första mötet med barnen, massor av känslor, kärlek, förvirring, smärta, trötthet.
Melvin föddes 1,5 månad för tidigt och var pytteliten. Mycket gick så fort där så jag hann inte riktigt med. På bild två är det Felix. Han kom i tid men var rätt pluttig han också. En helt annan känsla när det är planerat kejsarsnitt än när det är akutsnitt.

I somras, jag och mina fina killar. Ibland är ni sjukt jobbiga men jag älskar er till månen och tillbaka. Här är vi på toppen av Loussavaara och det blåste sjukt mycket och var kallt som bara den. Tror det var kanske 5 grader och halv storm, trots att det var mitt i semestern. Ändå ser vi alla glada ut och har en oförglömlig stund ihop.

Detta är en del av Johannas julkalender

 

Häromdagen var det så fint när jag kom hem, riktig julkänsla med snön som kommit och alla olika belysningar.

Men så på natten började det regna och sen regnade det hela dagen. Nu är det inte lika juligt längre. Jag hoppas verkligen det kommer ny snö till jul så man får lite feeling.

Jobbar man på Yamaha och det till julfesten köps ett vin som heter Lynx…. nja, jag vet inte jag, det känns inte helt ok 😉

Jag tror någon hade lite svårt att bestämma sig idag. Jag hade köpt tomterocken men så hade han gjort en sån fin stjärngossestrut och stjärna på förskolan. Till slut föll ändå valet på att vara tomte.

Luciafirandet sker alltid utomhus och det slår aldrig fel med vädret, det är alltid kallt och jäkligt. Höll ärligt på att frysa ihjäl och längtade lite in till värmen.

Barnen var dock jätteduktiga och sjöng så fint.

Efter att de sjungit klart bjöds det på kaffe, saft och pepparkakor inne i matsalen. Det var första gången det var så, men trevligt att sitta ner och prata lite med andra föräldrar och barn.

Luciafirande har man haft många gånger, men jag kan faktiskt inte riktigt minnas något luciatåg jag själv varit med i. Däremot har ju barnen haft sina firanden på förskolan.

Melvin som tomte 2012

….och första lussefirandet för mormor och morfar. Då var Melvin pepparkaka och det var 2008. Då var han 19 månader gammal.

Tack till Johanna för en rolig julkalender, mycket minnen som vaknar till liv och kul att leta gamla bilder.

 

När vi var iväg på konferens på Hooks Herrgård så hade vi olika aktiviteter med ett företag som heter Aventi. Första kvällen hade vi “Röda avgångar” vilket innebar en “På spåret med vinprovning”. Det var riktigt kul men himmel vad dålig jag var på det där att lista ut resmålet. Dag 2 började vi med en föreläsning (ej med Aventi) men som var himla bra, mycket tänkvärda saker och mycket som man vet men är för dålig på att praktisera. Det handlade en del om hur viktigt det är med orden Hej, Tack och Förlåt (och mycket däromkring).

Här är några av mina teamkompisar både för “Röda avgångar” och för “Dominoeffekten”

Dag 2 så hade vi teambuilding “Dominoeffekten”. Var inte riktigt en dominoeffekt tycker jag men vi var 7 grupper som skulle bygga varsin del i en bana. En kula skulle ta sig igenom hela.

Här ser vi mina jobbarkompisar in action. Lite snillen spekulerar 😉
Vårt lag skulle bygga i lego, sen fick man såklart ta till andra saker också. Nackdelen med denna aktivitet tyckte jag var att för vissa gick det fort att bygga sin del av banan och då blev det en hel del dötid… jag vill ju ha lite tempo.

Det spännande med den var att se om de som gick på byggmötena lyckades kommunicera så bra att vi skulle få ihop banan.

Hur tror ni det gick, klarade vi av det hela?

Nja, det gick inte så himla bra. Vår byggnad började och där passerade kulan, men sen tog det stopp… var ytterligare en station som den passerade utan problem men sen blev det stopp igen.

Hur skall jag tolka dagens lucka i Johannas kalender? Antingen tänker jag att det är att man tappar humöret och blir superarg, tappar det helt och kanske börjar fnissa hejdlöst utan att kunna sluta eller att något händer som gör att ens känslor gör att man helt tappar det.

Jag får nog lov att säga att alla sakerna händer mig. Nu var det länge sedan jag började fnissa utan att kunna sluta, men humöret och känslorna kan nog svaja iväg en hel del. Just nu är det nog mest att jag blir arg… och då inte så jag helt tappar det och blir vansinnig och kastar prylar och dunkar i dörrar. Men jag har rätt dåligt tålamod med barnen får jag lov att säga, och då kanske mest med den lilla filuren. Senast jag blev skitarg kan ha varit när han vägrade sova och började vandra mellan sin säng och vår säng eller bara drar ner till vardagsrummet. Har man då något man skall göra så blir man genast stressad och så blir jag på sjukt dåligt humör.

Det är väl det närmaste “tappa det” som jag kommer just nu vad gäller ilska.

 

En klar fördel med att bo på landet är närheten till naturen och skogen. Vi är bland de sista husen på vår gata och bara 100 meter bort finns ängar och skog.

Tyvärr har de avverkat en del närmast oss men det är ändå nära till naturen och lugnet.

Imorse när vi vaknade hade det dessutom kommit lite snö så det var vitt ute. Det ska snöa i veckan så jag hoppas på bra mycket mer snö än det här.

Jag är latheten personifierad men i det här vädret bara måste man gå ut och gå en sväng.

Tog en promenad ner mot gården på bilden och där mötte jag en gammal kompis så då tog jag sällskap med henne och hennes son hemåt.

Nu känner jag att jag med gott samvete kan sätta mig i soffan med en kopp kaffe.

Jag har alltid varit rund, ja inte när jag föddes, då var jag bara 48cm och vägde under 3 kilo, men sen byggdes det på och jag har alltid varit mullig. Med det tror jag nog att min lathet kom också, av förklarliga skäl. Alltså jag gillar att strosa omkring och upptäcka nya platser, typ som när jag var i Nerja nu och vi vandrade runt mer än 2 mil om dagen 3 av våra 5 dagar. Det är liksom inte jobbigt, det är det här att ta sig iväg till ett träningsställe.

Jag är väl kanske inte hälsan själv, men med tanke på hur jag såg ut innan min gastric by pass så skulle jag nog vilja säga att den här bilden är hälsa för mig. Allting beror ju på hur man kanske sett ut förut.

Jag hoppas att min övervikt som jag släpat på i så många år inte kommer orsaka mig alltför mycket problem eftersom jag är så mycket mindre nu.

Hälsobilden… surprise, jag tränade när jag var i Turkiet på semester, vet inte vad som tog åt mig *S*

 

Jag är en sjukt stolt mamma just nu. I torsdags så var Melvin iväg på Nobelmiddag i skolan. Jag var inte hemma så har tyvärr inget kort på honom, men han hade varit lite nervös när han gick iväg.

Det bjöds på 3-rätters middag och jag tror min kräsna son mest gillade efterrätten som varit glasstårta 🙂

När jag pratade med honom igår morse berättade han att han vunnit ett pris. Det är extra roligt att det är just det priset tycker jag. Melvin har alltid haft lite svårt med det förut men han har tydligen växt något otroligt senaste året och vi får idel beröm om skolarbetet och hur det går för honom i klassrummet. Duktiga duktiga Melvin <3

Hooks Herrgård ligger drygt 3 mil ifrån Jönköping. Det ligger fint vid en sjö och har en golfbana i direkt anslutning till boendet.

När vi anländer är det tyvärr en gråmulen och trist decemberdag. Men de har pyntat fint med små nissar som möter upp i entrén.

När man kommer in på Hooks Herrgård så är det sällskapsytor på entréplanet. En mysig bar direkt till vänster och sen olika rum där man kan slå sig ner med lite kaffe/te eller som nu i juletider, med lite glögg. Mysigt.

En trappa ner ligger restaurangen där man äter frukost/lunch och middag. Frukosten var riktigt bra. Det fanns det vanliga som ägg/bacon/korv och olika pålägg, smoothies, fil/yoghurt samt pannkakor och så kunde man göra egna våfflor, färskpressa juice m.m. Riktigt bra frukost.

Eftersom det är juletider nu så var det jullunch som gällde båda dagarna, mycket gott att välja bland.

Middagarna var riktigt bra, framförallt andra kvällen när de serverade en fantastisk oxfilé.

Boendet fanns utspritt i olika flyglar samt att det även fanns boende i huvudbyggnaden. Jag var och kollade hos en kollega som bodde i huvudbyggnaden och där hade de badrum och vardagsrum nere och så var det ett etage med sovrum. Annorlunda men väldigt fint.

Jag bodde Traktörflygeln (är Kavaljersflygeln på bilden) och hade ett väldigt fint rum. Min jobbarkompis som bodde en våning ner hade ett lite mer öppet rum men liknade mitt fast hon hade öppen spis också.

Jag var supernöjd med mitt rum, det var fantastiskt sköna sängar och jag sov riktigt bra. Sen spenderar man inte så mycket tid på rummet men det känns ändå viktigt att det är fräscht och mysigt och det var det här.

Hooks herrgård har även ett fint spa, tyvärr hann jag inte besöka det men jag hörde av de som var där att det var fint. Min kollega gjorde en behandling där och var mycket nöjd med den också.

Konferensdelen var också superfin och de hade även utrymmen där det anordnades aktiviteter. Vi hade två aktiviteter inbokade samt en föreläsning. Tänker berätta mer om dessa i ett eget inlägg.

Sammanfattningsvis: Jag tycker att det var ett jättefint ställe, bra mat, trevlig personal och väldigt fina rum. Jag skulle gärna åka tillbaka hit både med jobbet och även som privatperson.

 

Jag följer sjukt många instagramkonton (1085st) i och med att jag följer många av Yamahas återförsäljare. Men det finns några konton jag tycker väldigt mycket om och de kanske inte kan klassas in under rubriken. Men det är några av mina favoritkonton. Följ dem gärna!

Fantastiskt fina bilder från Nerja. 

Hysteriskt roliga Lucas Simonsson

Jesper, min läromästare i snöskotertermer 

Härliga Nicklas som liksom Jesper sitter på så sjukt mycket ideér och kunskap

Niclas, en Yamaha kille som jag ännu inte haft äran att träffa

Härliga resebilder från all världens ställen

 

Jag har nog ganska många hörnor jag inte visat. Just nu skulle jag vilja få ordning på vår klädkammare. Den funkar mer som förråd än som klädkammare. Nu är den ändå hyfsat städad och sorterad MEN den innehåller en himla massa byråar fullproppade med bråte (men såklart även lite minnen och saker som skall sparas). Vi måste ta tag i det här för jag blir tokig.

Drömmen är att göra ordning så det blir mer som en walk in closet och inte som ett förråd.

Det här inlägget är en del (lucka 6) i Johannas julkalender

Just i detta nu är jag på väg ner till Hok och Hooks Herrgård. Vi ska dit på kick-off med jobbet och det skall bli hur kul som helst. Vi har alltid så trevligt när vi ses allihopa. Vi har kontor i Stockholm, Oslo och Odense och det är en gång om året som vi alla ses, sen åker vi såklart mellan kontoren men då ses vi mest avdelningsvis.

Jag minns när jag började på Yamaha, det var 2003 så en hel evighet sen. Då tänkte jag att 5 år skulle jag stanna, sen var det dags att hitta nytt…. men än är jag kvar och jag har inga planer på att byta.

Jag har haft sån tur att jag fått göra rätt mycket olika saker och just nu lär jag mig en hel del i min nya roll och det är superkul även om det stundtals är rätt stressigt. Sen har jag de bästa jobbarkompisarna!

På Hooks herrgård skall vi stanna två nätter och det kommer bli både föreläsning och lite teambuidling och förhoppningsvis god mat och dryck.

Jag kommer rapportera mer om boende, aktiviteter och mat efter kick-offen. Men följ mig gärna på instagram annakarlsson_75 för där kommer jag uppdatera under tiden vi är där.

Vad är egentligen den perfekta middagen? Först och främst handlar mycket om sällskapet, ett härligt gäng vänner, jobbarkompisar eller familj som man har kul med är viktigt. Jag gillar att äta mat på restaurang så en trevlig miljö med bra service gör också mycket.

Men så kommer vi till själva maten, och det är där jag numera har ett problem, eller kanske inte egentligen. Men eftersom jag gjort en gastric by pass så äter jag helst mindre portioner men oftare än andra (om jag är duktig är det så). Så en trerätters i hastig takt är inte min grej.

När vi var i Danmark med jobbet så åt vi på den perfekta restaurangen. Vi var på Den lille Fede och där var det avsmakningsmeny som gällde. Lite mat men många rätter med lagom lång tid emellan. Det var perfekt för mig och det är en av de bättre middagar jag ätit.

Här är lite bilder på det vi bjöds på, ni kan även läsa mitt inlägg om middagen/restaurangen här.

Ett misslyckande i livet, det låter så sjukt allvarligt. Jag kan inte komma på något stort misslyckande i mitt liv. Det finns såklart saker jag ångrar men jag tänker att det är saker som jag lärt mig något av.

Mindre misslyckanden, det händer flera gånger i veckan. Jag kan känna att jag ofta misslyckas som förälder. Jag har stundtals inte tålamodet utan blir skitarg och kan lätt gå från att vara den vuxna till att gå ner på barnnivå och bli sjukt dum och barnslig, det är ett litet misslyckande i sig och det gör mig ledsen att jag inte kan vara en “bra” mamma.

Den här bilden visar en tid när jag kände mig lyckad, det var före alla utvecklingsfaser i både mina barns liv och kanske lite i mitt eget liv 😉

 

Härliga Felix, han tror på fullaste allvar att han kan trolla. Han är så rolig. Han tyckte inte det var lika kul när jag berättade hur det gick till.

Det här med drömmar är svårt. Jag har massor med saker jag vill göra i livet och det är ju små önskningar och drömmar allihopa, jag har skrivit om det tidigare i detta inlägg.

En något mer udda dröm jag har och som jag haft sen jag var kanske 10 år är att jag någon gång måste klappa en vithaj.

Nu när jag googlade på en bild efter vithaj så ser jag att Kilroy travels har resor där man kan volontärarbeta med bland annat vithajar. Hur coolt vore inte det att få vara en del av det hela.

Annars är nog drömmen bara att finna lugnet och känna mig lycklig.

Vad drömmer du om? Kommentera gärna, vore kul att läsa om andras drömmar

Detta är en del av Johanna Kajsons julkalender

Det här är jag och min lillebror Johan. Ett minne som jag nog egentligen inte minns själv men som jag fått återberättat av mig av familj men även av folk i kvarteret var när jag skaffade julgran.

Tydligen hade jag kommit gående på vår lilla skogsväg med lillebror i släptåg. Ingen av oss var väl direkt påklädd, vill minnas att någon av oss gick i gummistövlar,

Vad jag kan minnas så fixade jag en gran, men det kan vara vad jag tror, där får nog mina föräldrar rätta mig om jag har fel. Frågan är hur jag fick ner granen. Antingen hade jag nog tagit pappas såg eller om jag hade min lilla yxa…

Det är i alla fall en sån där sak som har kommit på tal genom åren och som jag fått höra.

Finns annars mycket konstigt som hänt. Jag har också en gång gjort ett härligt stopp i toaletten genom att stoppa ner ett sånt där ihåligt horn i toan, givetvis med stora hålet uppåt och lilla nedåt.

Jag var rätt driftig redan som liten 😉

Det här var lucka 2 i Johannas julkalender

Saknar snön, det är den som skulle få den riktiga julkänslan att infinna sig.

Älskar det lysande hjorthuvudet, finns på Rusta för 199kr.

En annorlunda julkalender hittar man hos Johanna Kajson, jag tänkte faktiskt försöka vara med i den med tanke på att min inspiration inte riktigt har infunnit sig vad gäller att blogga ofta (förutom när jag är iväg på resa då).

Lucka 1 är: Mitt Perfekta Liv

Luckan skall tolkas med en bild och text.

Jag har som ni kanske sett varit iväg på en resa med en kompis. Tidigare har jag bara rest med familjen så det här var nytt för mig.

Jag har känt att det här året inte varit så himla perfekt. Eller det har varit sjukt jobbigt på vissa bitar och helt fantastiskt stundtals. Men totalt sett har jag känt mig stressad, förvirrad och orkeslös.

Men de här dagarna i Nerja, de var perfekta för mig och just där på Balcon De Europa när solen gick upp och man var helt uppfylld av hur vackert det var, då kändes mitt liv perfekt. Det var avkopplande att sitta där, slappna av, andas och se solen gå upp.

 

Boende: Hostel Plaza Cantarero

Ett litet hostel som ligger på Calle Pintada och precis vid Plaza Cantarero. Det tar cirka 10 minuter att gå ner till Balcon De Europa och det är bara att följa gatan rakt ned så kommer man dit. Centralt och nära Mercadona, cafeér och restauranger. Vi betalade nu i november 28,80 EUR/natt så totalt 144 EUR för mig och Maria i fem nätter.
Rummet vi bodde i var litet men fungerade fint för oss. Enda nackdelen förutom att det blev lite rått i rummet (beror nog på årstiden) var att det var ett dubbeltäcke i sängen. Hade hellre haft ett eget och det hade de säkert ordnat om vi sagt till. Varje dag fylldes det på med nytt kaffe och te på frukostbrickan.
Kylskåp finns uppe vid terassen och där finns även mikrovågsugn. I dubbelrummen finns vattenkokare och kaffe/te.
Ett prisvärt boende och en mycket hjälpsam och trevlig städerska (om än lite dålig på engelska).
Kan absolut tänka mig att bo där igen, mycket på grund av läget/priset och den mysiga terassen.

 

Nerja (länk):

Själva staden är otroligt fin med små gränder, vackra gator och mycket fina små butiker. Husen är låga och det är väldigt rent och fint. Jag blev kär i staden direkt. Alla är dessutom väldigt trevliga och hälsar glatt när man möter dem om man exempelvis är ute på morgonen och promenerar eller fotograferar. Stort utbud av restauranger och cafeér. Många stränder varav några är riktigt små och mysiga. Gatorna och gränderna samt strandpromenaden funkar utan problem för dig som har småbarn och kör vagn, detsamma om du är handikappad och har rullstol. Inga kullerstensgator här inte. Det skall väl vara att det är lite höga trottoarkanter på vissa ställen men de är inte exceptionellt höga.
Jag föredrar centrala delarna av Nerja även om det finns stora fina stränder en bit bort.

Stränder (länk):

På kartan ovan så ser ni de gula fälten, det är olika stränder i Nerja. Den största heter Burriana beach och där finns det en hel del restauranger och caféer samt även lite butiker utmed stranden. Jag upplevde att det bara var turister som bodde där, men kanske har jag fel. Bilden nedan är från Burriana Beach.

Maten:

Jag som gjort en gastric by pass kan oftast inte äta så mycket så tapas är för mig det ultimata att äta. Och tar man en tapas på ett ställe kan man efter en stund ta en eller två till någon annanstans. Jag tycker att matpriserna var helt okej. Våra luncher inkl dricka gick ofta på 70-80kr. Middagarna hamnade ofta kring 100kr.
Ville man ha ordentliga köttbitar låg det på mellan 15-25 EUR beroende på restaurang. En av de bättre köttrestaurangerna skall tydligen vara Meson De Antonio, tyvärr hann vi inte besöka den. Där är det läge att boka bord. Jag som gillar att ta en kaffe betalade under 2 EUR för kaffe.

Förvånansvärt prisvärt måste jag säga att det var. Och handlade man på Mercadonan kom man riktigt billigt undan. En kväll handlade vi frukost till hela veckan samt massa annat smått och gott (vin, juice, riskakor och godis utöver all frukostmat)… gick på 16 EUR. Hemma hade man fått betala flera hundra kronor för detta.

Flyg:

Vi valde att flyga med Norwegian ner, flygtiden är knappt 4,5 timme. Vill man mellanlanda så var det väldigt smidigt att landa i Köpenhamn. Kanske mest jag som tycker det för att jag varit på den flygplatsen ett flertal gånger, dessutom har de en Lakridsbutik där som jag gärna går och provsmakar lite i 🙂

Sevärdheter:

Vi hann faktiskt inte med de berömda grottorna utan vi prioriterade att strosa runt i staden och att vandra upp i bergen till bergsbyn Frigiliana. Har man gott om tid på sig så finns det mycket att upptäcka kring Nerja. 5 dagar var dock för lite för att hinna med allting.

Om man gillar att åka skidor så finns det backar i Sierra Nevada, 1,5 timme med bil från Nerja. Skidsäsongen är från cirka november/december ända till maj.

Det finns även mycket fina vandringsleder kring Nerja.

 

Häromdagen så hade vi bestämt oss för att vandra upp till Frigiliana. Vad jag förstått så kunde man antingen gå i en flodfåra upp till byn eller så gå stora vägen (eller åka buss/taxi). Maria som håller på med geocaching hade dock hittat lite stigar som gick både högt upp och långt ner och med två geocachar på vägen.

Vi lämnade Nerja vid 8.37 och började gå bredvid flodfåran men istället för att följa den så valde vi att gå upp mot höjderna där det låg massa fina villor. Det stod Quinto Pino om jag inte minns fel. Det gick stadigt uppåt och första stoppet blev för att leta en geocach (som vi tyvärr inte hittade).

Här gick vi utmed en “flodfåra” och passerade under en motorvägsbro

Började komma högre upp. Efter att vi letat efter cachen (se bild nedan) så fortsatte vi faktiskt upp och förbi den här kullen/berget som är på bilden ovan.

Klättrade upp här. Vet inte vad det var för slags sten, men det var lättklättrat.

Letade men hittade inte geocachen, så bara att klättra ned igen.

Vi fortsatte uppför och passerade massor med odlingar av bland annat avocado. Hur coolt som helst med alla avocadoträd. Och jag erkänner, jag pallade en avocado som jag hoppas skall mogna här hemma.

Här hittade vi en stig att följa upp till berget. En liten nätt klättring på 500m uppåt. För mig som inte tränar något och absolut aldrig vandrat var det rätt tufft. Men vilken utsikt när man väl kom upp.

Här pustade vi ut en stund, drack lite vatten och åt lite choklad samt att Maria hittade sin geocach. Efter denna vilopaus så bar det nedåt igen mot Frigiliana. Givetvis inte raka spåret utan en liten sväng runt ett berg och sen ner i en flodfåra och slutligen den extrema backen upp mot byn.

Byn Frigiliana

Här ser man att vi var rätt högt upp. Otroligt vackert!

Här kom vi ner i flodfåran nedanför Frigiliana. När vi väl kom fram och kom upp på vägen så såg vi att flodfåran var stängd på grund av rasrisk. Hoppsan.

Det här var en liten del av den sjukt jobbiga backe som ledde upp till byn. Jag var helt slut när jag kom upp.

Äntligen kom vi till byn. 5 timmars vandring med kortare pauser. Sjukt stolt över mig själv som klarat det. Det var jäkligt jobbigt stundtals men så roligt att ha gått en helt annan väg än vad som rekommenderas. Får tacka Maria som hade sin geocachkarta som visade småstigar.

Tyvärr var inte vädret med oss. Det var mulet och blev ganska kyligt när vi var i byn. Bilderna blir ju inte riktigt lika fina när inte solen skiner och det är en klarblå himmel.

Det är trappor i stora delar av byn, jag tänker att de måste ha starka ben 🙂

 

Här ser man våran 500m vandring. Vi gick in till höger om det vita huset, ungefär vid X och sedan gick det uppför och uppför tills vi nådde “altaret” som jag har på bild en bit upp. Galet!

När vi vandrat runt i byn en stund så var vi hungriga och frusna, blev en lunch på en liten spansk tapasrestaurang och sedan gick vi nedåt mot Nerja. Blev galet mycket steg och promenaden ned tog lite drygt 2 timmar (då valde vi mindre vägar även då). En heldagsvandring med andra ord.

 

Har shoppat lite till barnen och gått omkring och kikat i lite butiker. Nu är det kaffepaus i solen.

Idag har vi vandrat upp till Frigiliana. Vi valde att gå upp mot bergen och där vandra till byn.

Vi lämnade vårt Hostel 8.37 och fem timmar senare var vi framme. Då var jag rätt slutkörd i benen efter bland annat en klättring uppåt på 500m.

Tyvärr var det mulet så man fick inte den här känslan (se lånad bild) mot min bild.

Hem gick vi på lite bättre vägar så det tog ca 2 timmar.

Jag måste spara på blogginlägget om vår vandring då jag har så mycket bilder att titta igenom.FÖLJ MIG PÅ TWITTER


Categories

Archives

Design by lilith.se