BloggportalMammabloggar
Om du anger koden annakarlsson i kassan hos Nillas Handelsbod får du 15% rabatt på all lantlig inredning

IMG_6022 IMG_6023 IMG_6025

Idag har vi varit med Felix hos ortopisten på Medsyn i Tumba. Hon är så härlig hon vi går till och Felix var med på noterna även denna gången. Först fick han lapp för ögat och skulle kolla på olika symboler (ni ser dem även på lappen på bilden). Sen förra gången så har han lärt sig vad symbolerna är så han kallar dem för cirkel, fönster, hus och hjärta.

Han var jätteduktig men det var en rad som han sa “att det var för litet”. Han fick även kolla på en bild med bara punkter men där det gömmer sig bilder. Det fixade han galant… mormor såg dock ingenting förutom en stjärna..

Hon kikade lite annat också men skelningen har inte blivit värre och är på samma sätt som förra gången. Så länge det håller sig såhär behövs ingen lapp för ögat. Skulle vi märka att skelningen är hela tiden eller ögat liksom låser sig så måste vi ringa direkt. Som det är nu så skelar han mest när han är trött eller sjuk. Han skelar liksom inte inåt mot näsan utan man ser att ögat liksom är några mm fel men mer utåt…

Efter besöket gick vi och åt tidig lunch och sen kikade vi i lite butiker innan vi åkte hem till mormor och fikade.

Det är så härligt att höra barnens tankar. Här i bloggen blir det mest fokus på Felix då Melvin inte alltid vill vara med och kanske inte säger riktigt lika mycket tokigt längre 😉

Senaste dagarna har Felix haft en del tankar.

Igår vid matbordet så sa Nicke till honom att berätta vem som varit på hans förskola… Det visade sig att hans fröken M varit där. Istället för att bara säga att M varit där så är han väldigt berättande och berättar att hon inte jobbar länge för hon är sjukskriven (antar att antingen är hon fortsatt sjukskriven eller jobbar typ halvtid). Han berättade att hon inte får lyfta tunga barn för då måste hon ringa doktorn… det är så härligt att höra honom beskriva sina dagar och vad som hänt.

Ikväll skrattade jag gott åt honom när vi skulle läsa en godnattsaga. Helst vill Felix att jag läser Halvan böcker men med tanke på hur mycket vi läste dem för Melvin så väljer jag ibland en annan bok. Ikväll blev det “Snuff säljer äpplen”.

Jag berättar att boken handlar om en kanin som heter Snuff, genast frågar Felix – vad heter han i efternamn?

Bra fråga av Felix. Tyvärr gav boken inget svar på det… ibland undrar jag vad han får alla saker ifrån :-)

Felix och hans vänner på förskolan skall ha luciafirande 14/12. Jag frågade honom vad han ville vara i Luciatåget. Berättade att det fanns Lucia, Stjärngosse, pepparkaksgubbe/gumma eller tomtenisse.

Felix ratade alla mina förslag, han vill nämligen vara “Thomas Tåget”… underbara unge. När jag googlade lite så hittade jag denna “dress” för 99kr. Nästan så jag vill klicka hem den och låta honom vara det 😉

8dc657ef3021de4b3d03720a7b895b7eb0a2b5bf_400x400

Ibland chockar mamman i den här familjen och lagar mat 😉

Till frukost idag så blev det bananplättar. De fick rejält med färg (men är inte svarta som det ser ut som på bilden) och barnen älskade dem.

IMG_6009

Jag tyckte själv de var helt okej. 1 banan och 2 ägg gick det åt så det var verkligen enkelt. Nu skulle det egentligen bli lite mer plättar än 3st men jag gjorde dem lite tjockare istället.

Till middag däremot blev det en rejäl diss enligt barnen. Broccoli och bacongratäng var inte alls i deras smak. Melvin petade i sig några bacon och Felix vägrade till och med smaka. Suck. Vi vuxna tyckte däremot att den var riktigt god.

IMG_6013 IMG_6014

 

Stackars Felix, tänk när Melvin var liten, då skrev man ner allt som hände hela tiden. Nu när jag läste på Louise blogg om att Adem bokstaverade en text så kom jag på att jag måste skriva lite om Felix så jag kommer ihåg hur han var vid denna ålder 😉

 • Han pratar konstant och är så med i matchen. Vi pratar alltid om hur det varit på förskolan och han berättar mer eller mindre om vad de gjort där. Ibland har det bara varit bra och ibland berättar han vad de gjort, vad de ätit och vilka han lekt med.
 • Han talar väldigt bra, de flesta förstår honom utan problem. Han berättar långa historier så här pratar vi inte X antal ord meningar utan han pratar ganska obehindrat (och mycket)
 • Ibland blir man förvånad vad han kommer ihåg saker. Ex när vi åkte förbi Rönninge station så kom han ihåg att där på parkeringen hade det gått skator senast vi åkte förbi (hur han nu kunde känna igen just den stationen)….
 • Han älskar bilar, det är absolut favoritsaken.
 • När han är ute vill han gärna vara med Melvin och spela fotboll och innebandy
 • Frågar man hur gammal han är så är det oftast 8 år han svarar – detta säger han för att när man är 8 får man gå i skolan och spela fotboll
 • Han kan en del fula ord (tack Melvin för det). Det värsta han sagt var “Buck you, bajskorv”, nu har han dessvärre lärt sig att säga F så nu är det inte lika kul längre när han kan säga de fula orden rätt
 • Är en hejare på att komma ihåg texter och sjunger gärna på Blinka lilla stjärna, hjulen på bussen (där hittar han alltid på massa egna texter, ex att barnen vill äta glass och att bebisen bajsat på sig), Oboy med Peps Persson ….
 • Älskar när vi kikar i pekböckerna han fick av farmor, där står det vad som är på bilderna och då måste jag säga vad alla bokstäver heter och sedan ljuda ordet och säga vad det står.
 • Vi har börjat läsa böcker på kvällarna så nu är jag fast i “Halvan” träsket igen… Han älskar Halvan böckerna.
 • Han har börjat prata om att han vill sluta med blöja (fast ändå är han helt ointresserad av pottan).
 • Hejar på Brynäs och springer runt med innebandyklubba och säger “Heja Brynäs”… väldigt influerad av Nicke och Melvin. Dessutom sjunger han på deras supportersång *s*
 • Gillar att gå på bio. Två filmer har det blivit och han klarade faktiskt 1,5 timme “Biet Maja” även om jag tror det ultimata är max 1h.
 • Tv favoriter är “Wheels on the bus” videos på YouTube, Stadens hjältar (den sången sjunger han ofta på), Daniel Tiger (poppis låt där också) och så nya favoriten Alfons Åberg. Pippi Långstrump har faktiskt blivit ratad nu.
 • Gillar förskolan och alla fröknar

Ja det var lite om Felix. Mest spännande för mig :-)

IMG_6003

Melvin har länge velat ha en mobiltelefon och vi har sagt nej. Inte för att han varit för liten utan han har faktiskt inte haft någon nytta av en telefon.

Här hemma har han haft våra gamla avlagda, de har han spelat spel på någon gång men mest fotat med dem. Min tanke var att när han fyllde 9 så skulle han få ett kontantkort alt. ett billigt abonnemang och så få en av våra gamla telefoner.

Nu blev det en telefon lite tidigare då han valde en telefon som premie från ett av jultidningsförlagen. Vi har inte sagt att den kommit eftersom han ändå inte kan använda den. Nu börjar jakten på ett billigt abonnemang. Någon som har något tips?

Melvin kommer nog inte få ta med telefonen till skolan (även om det tydligen är väldigt viktigt att få lämna in telefonen när man kommer till skolan) men däremot om han skall gå iväg till någon kompis och vi vill kunna få tag i honom/eller höra att han kommit fram.

När tycker ni det är lagom att få en telefon? Är det ålder eller behov som styrt i er familj?

Tips på billigt abonnemang?

IMG_5978

När Felix var hos mamma och pappa förra veckan så fick han hjälpa till med middagen. Han var så söt i det här förklädet. Han hade tvättat potatisen och skalat lite lök. Tror han uppskattar att få hjälpa till. Här hemma har han fått hjälpa till när jag gjort kycklinggryta. Han fick ansvara för att hälla i majs och champinjoner *S*.

Ska försöka involvera barnen lite mer i matlagningen och därför köpte jag egna knivar till dem när jag var på Mitt Kök mässan. Felix är för liten att använda sin men Melvin kan hantera en kniv.

Felix fick en rosa och Melvin en svart.

SP-51559700

 

IMG_5675

Det händer inte mycket i livet just nu. Känns mest som det är sova och jobba som gäller. Mörkt och trist är det också. Ser fram emot att få plocka fram adventsljusstakar så det  blir lite mysigt här hemma.

Idag kommer Wonabee hit och putsar alla våra fönster. Ska bli så skönt! Jag är den som alltid har putsat våra fönster men de senaste 2-3 åren har jag vägrat … och inget har hänt. Nu är det riktigt illa (har såklart halvhjärtat tagit fönstret i köket så vi ser ut) så det kommer nog märkas rejäl skillnad. Kul att få lite fint till jul.

Vad tycker ni är tråkigast att göra i hemmet?

 

Melvins kompis Victor fyllde 8 år och hade maskeradkalas i helgen som var. Melvin gick dit som Frankensteins monster och Felix ville inte vara sämre han utan när vi gjorde “ärr” till M så ville även F ha sådana.

IMG_5987 IMG_5988

Lite suddig bild på lillen… han kan ju aldrig sitta still 😉
Notera ärret i pannan *s*

Irriterar mig på alla dumheter som cirkulerar på Facebook (bland annat). Vart är källkritiken, kollar folk inte alls vad de delar?

Jag är i och för sig inte förvånad. Dessutom handlar det mesta om invandrarfientliga saker och det visar sig snabbt vilka bland ens bekanta/vänner som hyser andra åsikter än en själv. Dessa nyeter har fullkomligt exploderat i och med flyktingvågen och nu senast, dåden i Paris.

Jag är väldigt restriktiv med att dela saker överhuvudtaget när det kommer till nyheter från märkliga sidor.

Hur gör ni?

 

hotel-salzburger-hof 210320133014145869907

Årets kick-off med jobbet blir en resa till Österrike. Tidigare har vi hållit oss i Norge, Sverige och Danmark där vi har våra kontor. Nu är det dock lite mer storslaget då vi även tackar av vår fd VD på resan.

Jag har aldrig varit i Österrike så det skall bli kul att åka till Bad Gastein trots att jag inte åker skidor. Hotellet verkar ha ett väldigt fint spa så kanske hinner man besöka det. Annars står julmarknad i Salzburg på agendan för oss icke-skidåkare.

Har ni varit på Salzburger hof någon gång? 

För tillfället finns ingen snö där så frågan är vilken av bilderna som kommer stämma bäst när vi kommer dit 8 december.

 

 

12226936_10154257427790130_8886041126073968394_n

Melvin mådde inte helt bra och satt nästan och somnade härnere i fotöljen igår. Han fick lite alvedon och gick och lade sig kring 17.30. Jag och Felix hade lördagsmys med lite lördagsgodis och bus.

Vid 19-tiden så sov alla så då började jag med mitt pussel. Jag hade byggt ihop ramen på eftermiddagen men började med pusslet efter 19. Blir lite besatt när jag väl sätter igång. Var skönt att ha lite att göra då jag var ensam hemma och inget direkt lockade på tvn.

 

logo

På pressfrukosten igår så var en representant för Stadsmissionen där och berättade om deras nya satsning “social supermarket”. Det är en butik som öppnar kring årsskiftet, butiken kommer ligga i Rågsved och där kommer det säljas livsmedel som ratats i en vanlig butik kanske pga att bäst före datumet börjar närma sig. Detta koncept underlättar för många som har det tufft ekonomiskt och ger dessutom arbetstillfällen. Ett mycket bra initiativ som gynnar de som har det tufft och att det verkligen handlar om hållbarhet och att använda våra resurser.

På mässan så fanns även en monter där olika saker visades upp som har med hållbarhet att göra. Trend-Stefan är involverad i den montern och visade ex upp en kaffekopp som var gjord av sump, återanvändning på hög nivå. Gillar sådana smarta lösningar.

Ett annat exempel sprang jag på för några veckor sedan hos Hanna Liska på pressdagen. Där fanns solglasögon som var tillverkade av gamla fiskenät. Återanvändning samt att det räddar livet på många havsdjur. Fiskenät som driver runt i havet kan orsaka mycket skada. Läs mer på Karüns sida.

IMG_5696

Jag är rätt så bra på det här med återanvändning. Jag säljer mycket av våra barnkläder eller  ger dem till ex migrationsboenden, Röda korset m.m. Vi grannar emellan här på området byter och köper en del av varandra också så här springer barnen runt i grannens kläder :-)

Jag gör mitt bästa med sopsortering men där kan jag slarva en hel del då vi inte har möjlighet att ha återvinning någonstans (finns inget utrymme). Kan alltså bli bättre.
Södertälje kommun har gröna påsarna och det kan jag verkligen bli bättre på. Jag har inte använd dem nu på ett år för vi hade problem med en liten mus som tog sig in i vårt sopskåp och kalasade på matrester… nu tror jag den har “gått vidare” så får snart göra nytt försök med grön påse.
Vad gäller mat överlag så försöker vi frysa in rester för att sen slå ihop till en middag, det har jag blivit mycket bättre på.

Hur funkar det hemma hos er? Har du några andra smarta tips på hållbarhet/återvinning?

Dagen började uppe i presscentret där jag och Cattis tog oss en fika i väntan på att pressfrukosten skulle börja. Vid 8.45 gick vi ner till The Garden där pressfrukosten hölls. Vi bjöds på god frukost i form av smörgåsar och kaffe/te.IMG_5920

Vi fick höra mer om kockarnas restaurang och vad som skulle serveras där. Vi fick höra en liten intervju med Alexander Sjögren som skall tävla i Bocuse dÓr Europe och fick en liten lektion om champagnen Bollinger, detta och annat intressant presenterades på frukosten. Efter all information bjöds vi ut utanför restaurangen…..

 

IMG_5926

….där det bjöds på både svenska och franska ostron samt champagnen Bollinger (supergod).

IMG_5930 IMG_5934 IMG_5940

Cattis och jag vågade oss på ostron (båda har provat för många år sedan). Jag provade ett normandiskt ostron men alltså, det är inte direkt gott. Cattis vågade sig på två ostron, modigt :-)

IMG_5886

Imorgon är jag ledig från jobbet för att gå som press på Mitt Kök mässan på Stockholmsmässan. Det skall bli superkul att få se massa spännande produkter, provsmaka och handla lite. Att jag sen får hänga med Cattis gör det hela till en extra bonus :-)

Lär säkert komma ut en del material på instagram så följ mig gärna där också. Instagramnamnet är  annakarlsson_75

Idag blev det en biodag på Heron City. Melvin gick med Julia och Nicke och såg Lasse-Maja filmen och under tiden de var och såg den så gick jag och Felix och såg 3 filmer med Alfons Åberg.

Felix var jätteduktig och satt stilla och tittade. Han vet att när det blir mörkt skall man vara tyst och sitta still. Det var inte så många andra barn i salongen, tror vi räknade till 6 barn förutom oss. Var väldigt lugnt och stilla i salongen.

IMG_5889 IMG_5893

Efter bion föll jag till föga och lät honom prova den här hästen. Jäklar vilken fart han fick upp. Han tävlade mot en tjej som kom på en stor häst och han var nästan snabbare än henne. Det där lär han få prova fler gånger :-)

 

IMG_5896 IMG_5897

När Melvin, Julia och Nicke kom så åt de lite sen lunch medan Felix som redan ätit fick lite mjukglass. Jag köpte med mig mat hem då jag kände att det var så rörigt att äta där. Vill ha lugn och ro när jag äter.

Väl hemma igen så var alla trötta. Julia stannade hos oss en stund innan hon blev hemskjutsad. Sen har vi bara slappat framför tv/tv-spel och nu har ungarna lagt sig.

IMG_5883  IMG_5880IMG_5881

I tisdags så tog vi en promenad för att se om vi skulle hitta höstkantareller. Mamma ville göra syltade kantareller och jag var mest sugen på en svampmacka. Vi letade och letade men fick knappt ihop något alls. Jag ljuger inte om det var mindre än 20 svampar i min korg. Höstisar som brukar vara hur lätta som helst att hitta men de lyste verkligen med sin frånvaro.

Vi gick drygt 3,5 km och barnen var superduktiga. Felix blev lite gnällig på slutet för då hade han pinnat på ganska bra genom blåbärsriset och Melvin är ju 8 så för honom är det inte jobbigt att gå 3,5 km, han tyckte nog mer att det bara var tråkigt.

 

 

I lördags åkte vi ner till Karlskrona för att hälsa på familjen Widerberg. Vi landade där vid 17-tiden på lördagen och påbörjade vår lilla minisemester med att gå på Pumpafestival i Wämöparken.

IMG_5848

Massor med pumpor som ställts ut i parken. Det hade även varit eldshow och lite spökvandringar. Vi kom dock ca 30 minuter innan de stängde så vi missade det.

Jag handlade en pumpa till Felix, lite äppelmust, sylt och chips. Alltid kul att handla lite från gårdsbutiker.

IMG_5846

Melvin gillade att mysa med Tyra. Felix var också nyfiken och ville gärna klappa på henne men Melvin var så duktig med henne.

IMG_5855 IMG_5858

Vi åkte in till Karlskrona centrum där vi gick omkring och frös. För fy tusan vad det blåser.. hade gärna som Tyra legat nerbäddad i vagnen. Vi besökte en jättekul lekpark där vi hängde rätt så länge. Barnen hade superkul.

Sen åkte vi till Utkiken och åt av deras helgbuffé. Att ta med mina barn på buffé var ju en upplevelse. Trodde de skulle gilla maten (köttbullar och prinskorv) men det föll dem inte i smaken så istället åt de massor av det här… knasungar.

IMG_5864

Efter att vi ätit var alla på bra humör och vi kollade in utsikten

IMG_5869 IMG_5868

På kvällen blev det pizzamiddag samt att vi spelade “Risk” när barnen lagt sig. Spelet är ett stragegispel där du skall fightas och flytta trupper och vinna länder och kontinenter. Tänk er att spela det med en yrkesmilitär 😉 ….  Spelet var rätt kul men det tog lite tid så jag kände lite att jag tappade motivationen till det hela… men trevligt hade vi.

Tack snälla Familjen Widerberg för en trevlig helg!

 

 

IMG_5790 IMG_5791

Idag hade jag förmånen att få komma på en spännande frukostworkshop där “världens bästa blender” från Vitamax skulle presenteras och även provas av oss inbjudna.

Vi var bara 6st som var där som inbjudna så det var ett väldigt intimt event. Jag var lite tidig och hade turen att hinna prata lite med Maya som är en riktig hälsoinspiratör. En liten vetegräs shot stod redo och det var en speciell smak på den. En sådan shot innehåller otroligt mycket vitaminer och mineraler så egentligen skulle man starta varje dag med en sådan.

IMG_5797

Maya hade inspirerats av och gjort lite recept på smart mat/raw food som vi skulle laga till. Där började jag bli lite nervös, skulle vi laga detta? Jomenvisst…

Efter att Carl som jobbar med Vitamix haft en genomgång så var det dags att ta plats i köken, jag hade turen att bilda ett litet par med Gunilla som jobbade på Allt om mat. Supertrevlig tjej och det är hon som fick figurera på mina bilder.

IMG_5802 IMG_5819

Vi tillagade en het alkalisk juice, en bowl smoothie (tror jag det hette), en ärthoummus och slutligen en sötpotatissoppa samt mushroom coffee. Allt detta tillagades i blendern Vitamix och beroende på hur länge man körde blendern så värmdes maten upp. När vi gjorde kaffet så körde vi blendern en 3-4 min och då fick vi varmt kaffe som dessutom var supergott.

IMG_5803 IMG_5805 IMG_5816  IMG_5826

Stort tack till Maya och Raw Agency som fixat det så himla fint idag. Fast jag var lite rädd till en början för det här med att fixa allting själv så hade jag så himla kul. Superkul att få prova blendern och trevligt att träffa alla som var där.

Jag kommer få en del pressmaterial på mail och då även recepten. Kommer lägga ut dem i bloggen så är ni nyfikna, håll utkik.

Den här lilla retstickan driver mig och framförallt sin storebror till vansinne så för att bespara hela familjen ett litet sammanbrott igår imorse så gick vi en liten promenad runt kvarteret. När vi kom tillbaks hade Nicke vaknat och efter lite påklädning så blev det en liten promenad till med gammelmormor och även fotbollsspel och lite gungande i lekparken. En härlig söndagsförmiddag.

IMG_5760

Skaljacka från Maxomorra, stövlar från viking, Mössa från HM och ärvda skalbyxor.

IMG_5766

IMG_5770 IMG_5774

 

Idag när vi sitter och äter lite bobubbskräm (jordgubbskräm) så spiller Felix och jag säger att fy vad du är /blir kladdig….

Då säger min kloka lilla kille – Ingen bara (fara) mamma, vi kan tvätta <3

Så klok han är, det stämmer ju, hur farligt är det med ett kladdigt barn och kladdiga kläder? Nä just det, ingen fara alls. Det finns ju dusch och tvättmaskin precis som han menar.

Ibland blir man liksom irriterad för helt korkade grejor 😉

Pleasemum har rea på Maxomorras utekläder och jag fyndade skaljacka och byxor inför nästa år samt en härlig fleecejacka.

Vi är supernöjda med våra skalkläder. Felix har verkligen bott i sina och ett enda pyttemärke har det blivit på byxorna (och det bara ytligt) och då har han inte varit varsam med dem. Trots allt användande och tvättande så är de jättefina.

Nedan är dagens fynd till Felix :-)

ladda ned (42) 1 (2)(2)_big 6(94)_big

 

Idag när jag var på Intersport och provade ut en ny jacka så kände jag mig så glad över att  det gick så lätt att hitta jacka. För fem år sedan när jag var väldigt väldigt stor så var det nästan omöjligt att hitta en fin jacka. Jag måste erkänna att när jag var sådär tjock som jag var så hade jag ändå bra värden, så den största vinsten i dagsläget är faktiskt att jag utan problem kan hitta kläder. Gissningsvis är den stora vinsten att jag kanske faktiskt inte drabbas av massa skit när jag blir äldre vilket jag säkert gjort om jag fortsatt väga nära 115-120kg.

Den här jackan är nu på väg hem till mig… Jag valde en svart men den mörkgröna var också supersnygg. Just nu har intersport dem på rea så 1299kr kostar den. Det är en Didrikson Katrina parkas (gissar på att det är förra säsongens jacka för jag hittade den inte på någon annan affär). Ser fram emot att slippa frysa när jag åker till jobbet.

144077270965014460

IMG_5698

Såhär när hösten knackat på och vädret blir lite därefter så vore det inte helt fel med ett nytt paraply från Happysweeds. Jag har ett paraply från dem som jag är mycket nöjd med men vore kul med något nytt mönster. Jag föll verkligen för paraplyet “honey” tyckte det var så kul med de små bina :-)

IMG_5681

IMG_5677 IMG_5678

Känns liksom lite galet att spana in vårens nyheter från Crocs när man precis stoppat undan sommarskorna och börjat fundera på när man får ha vinterkängor 😉

Alla som snackar nedlåtande om Crocs och Foppatofflor får ta sig en titt här. Crocs är inte bara foppatofflor utan de har massor med fina skor. Jag älskar Crocs för att skorna väger noll och ingenting. Hitade flera snygga modeller som jag kan tänka mig att ha i sommar. Gillar de svarta sandalerna på “pallen” eller varför inte de rosa med lite leopardliknande mönster. Felix kommer nog få ett par gummistövlar till våren. De väger ingenting och jag gillar deras “handtag” som gör det lätt att ta av och på stövlarna. Tror t.o.m att Nicke skulle kunna hitta sig ett par favoriter bland sneakersmodellerna.FÖLJ MIG PÅ TWITTER


Categories

Archives

Design

Design