Mellan Trosa och Nyköping hittar man Nynäs slott. Vi har åkt förbi ute på vägen flera gånger men aldrig åkt in dit. Idag var vi där och åt lunch och fikade med svärfar som fyllde år. Det var jättemysigt där och perfekt för barnen såväl som för oss vuxna. På slottet kan man gå visning om man vill.

När vi kom så parkerade vi på parkeringen som låg längst bort, det var närmast till restaurangen där vi skulle äta lunch. Tyvärr gick det inte att sitta ute trots moln, det var alldeles för varmt. Istället tog vi plats inomhus.

Det fanns även en liten butik i anslutning till restaurangen/cafét som sålde blommor och lite annat smått och gott.

Åter till lunchen 🙂 De hade 4-5 rätter att välja på och alla rätter gick att få i halva portioner för barn samt att de hade pannkaka med sylt och grädde.

Jag åt en räklåda med rökta räkor och kokta räkor. Det var riktigt gott och det var så mycket mat för mig som är GBP opererad att både Nicke och svärfar fick hjälpa mig att äta upp.

En något suddig bild på Melvin. Han och Felix åt pannkaka, vad annars 🙂

Övriga åt lax med dillstuvad potatis samt en pannbiff. Allting smakade mycket gott. Lunch för oss fyra gick på 490kr så det var inte superbilligt (men då kostade min räklåda 155kr).

Vi tog en kaffe på maten och sen bestämde sig killarna för att gå och kika på en borg/ruin uppe i skogen. Jag och Maarit satt kvar och pratade under tiden.

Svärfar bjöd på kaffe och när vi druckit upp det så valde min familj och svärfar att gå ner och kika lite mer på vad som fanns vid lagården och det var där det fanns massa kul för barnen.

Här kunde man se mer om hållbara material. Felix såg det nog mer som en lekstuga så jag fick stoppa honom då man inte fick röra sakerna.

Efter det gick vi ner för att titta på djur (trodde vi), men när vi kom ner var det värsta utställningen “Älskas…ätas med massa olika djur och lekhörnor. Felix lekte veterinär och man kunde även leka affär. Det gick att se hur djur har det förr och nu.

Sen hade de två grisar som när vi kom just fick lite mat. Felix klappade den ena och var riktigt stolt över det.
När vi gått runt på utställningen och kom tillbaks till början så låg en av grisarna i värsta gyttjebadet, såg inte helt fel ut i värmen 🙂

Det fanns även något som såg ut som ett café nere vid lagårdarna, vi gick dock inte förbi där och kikade eftersom vi redan fikat.

Jag kan varmt rekommendera ett besök här på Nynäs slott och inte tar det så himla lång tid att åka hit heller. Från Stockholm är det motorväg till avfart Lästringe (alt Tystberga) och sen åker man en gammal väg tills man kommer till slottet.

Felix har sagt en del “skojigt” och tänkvärt på senare tid. Ibland är han faktiskt rätt klurig den där femåringen.

Felix berättar för mormor och morfar att många säger att havet är blått, men vatten är faktiskt inte blått, det är genomskinligt.

Felix har sagt att han vill åka till Finland på semestern (åka båt), men så lyssnar vi på nyheterna i bilen och då hör Felix att någon gått bananas på en nattklubb i Finland och knivhuggit folk. Nu vill han inte åka till Finland längre utan till Tyskland.

Felix kommer in och säger att Leo prankat honom (så uttryckte inte jag mig när jag var fem) genom att spela glassbilsmelodin på sin mobil… 

Felix berättar att det är krig i Turkiet 
Jag  – Vart har du hört det?
Felix – Det har jag hört på nyheterna

Felix – Mamma, jorden har en kärna
Jag   – Jo de säger det
Felix – Den har det, det vet jag, det har jag sett på YouTube, ja förut när jag hade det (vi har tagit bort YouTube på plattan)

 

Efter en lång dag på stranden igår så var Melvin lite röd och vi andra lite trötta på värmen. Mest för att vi alla sover så dåligt. Imorse hade vi 34 grader i sovrummet, det är inte roligt någonstans. Humöret är inte på topp men som tur var så har vi inte fått några större utbrott på varandra än trots det.

Idag valde vi dock att dra iväg på bio hela familjen. Det är roligt nu när Felix klarar en hel film och även lite roligare filmer än ex Bamse och Alfons. Idag valde vi att se Transylvania 3 och den tyckte ungarna var riktigt kul (jag gjorde inte direkt vågen, den var ok, inte mer än så).

Sjukt dyrt det har blivit, gick löst på 450kr för oss att gå på bio plus att vi skulle ha popcorn och dricka på det. Men det var värt det så fort vi kom in i en sval och skön salong.

 

Förra sommaren så regnade det nästan hela semestern kändes det som. Vi förföljdes av ett regnmoln när vi åkte på vår norrländska roadtrip. I år har semestern precis börjat och vi har haft dryga 30 grader varje dag. Galet!

Nackdelen med värmen är att det är väldigt svårt att somna på kvällarna. Vi har köpt en fläkt som i alla fall får luften att röra sig men tempen i vårt sovrum är nog kring 30 grader (är oftast kring 28 på nedervåningen sent på natten när vi lägger oss).

På dagtid så håller vi oss i närheten av vatten, då kan man i alla fall svalka sig. Jag skulle aldrig vilja byta värmen mot kyligare regn och rusk men lite regn på natten skulle inte skada och ett åskoväder för att lätta upp luften skulle också vara välkommet.

Vi har varit vid Klämmingens badplats och badat flera dagar, det är superbra där. Stor parkering (gratis), kiosk som har massa olika saker, stora gräsytor att ligga på både i sol och skugga. Sandstrand och superfin sandbotten samt att det finns bryggor och hopptorn och en lekplats. Ungarna tycker det är superkul där. Just det, finns även mål och volleybollplan. Mina ungar gillar ju fotboll så de har spelat rätt mycket med andra barn också.

En brassestol och en skvallertidning då kan jag “stå ut” med att sola.

Glass finns att köpa så det ville Felix ha idag

Melvin valde popcorn istället för glass och jag och Nicke hade fika med oss.

Alla blev vi lite solbrända idag när vi var där i några timmar. Melvin fick ha tröja på sig för att skydda axlarna och även Nicke kände av att det hettade lite. Jag märkte inget där men insåg att det blivit en del färg på mina ben. Felix är nog den som klarar sig bäst, han är brun som en pepparkaka…. fattar inte vem han brås på, varken jag eller Nicke får sådär fin färg.

Imorgon har vi insett att vi nog måste hålla oss lite mer i skuggan. Får se om det kanske blir bad hemma hos mamma och pappa i poolen alternativt om vi åker upp till Akaren och badar där men även håller oss lite i skuggan. På något sätt måste vi ändå ha möjligheten att svalka oss.

Hur spenderar ni dagarna i det här varma vädret? Håller ni er inne eller är det hav/sjö/pool som gäller även för er?

Nu på kvällen åkte vi upp till Akaren som ligger ca 5 km ifrån oss. Det är en fin badplats däruppe men som varit svår att nå då det tidigare varit vägbommar som spärrat av vägen.

Vi tog oss dit med YXZ1000 i långsam fart (liten väg), funkade perfekt!

My precious <3 och då menar jag bilden ovanför texten 😉

<3 Killarna redo för dopp i Akaren, mamma badkrukan tittar som vanligt på och tar lite fina bilder 🙂

Det finns en fin sandstrand också men där var det en del folk så kunde inte fota. Finns en badbrygga man kan simma ut till.

Träffade ett par grannar däruppe och pratade lite med dem. Vi hann med att dricka lite festis/vatten och äta några kex innan vi åkte hemåt igen.

En mysig liten kvällstur.

Vi tog oss iväg till Klemmingebadet trots 31 grader och stillastående luft. Får man önska åskoväder och regn i natt så luften lättar?

Felix den filuren lyckas då jämt. Badbyxor bakåfram 😁

Hela gänget på väg ut för att doppa sig. Själv stannar jag på land, är lite av en badkruka.

Felix var med mig på jobbet idag och fick provåka YXZ1000R-SS med Robban. Vi skulle lasta den för att låna hem. Felix var lyrisk, det var jättekul att åka den tyckte han (och då åkte de bara ut från lagret och upp på släpkärran),

Pappas kompis Kenneth och tillika en väldigt trevlig granne i kvarteret hjälpte till att frakta hem den åt oss. Jag fick den stora äran att köra den från parkeringen och in i garaget… var lite nervöst men det gick bra. Mitt självförtroende ihop med nya fordon är inte det bästa, jag känner mig alltid oduglig av någon anledning.

Nu har den här maskinen varit utsatt rejält. Den var med på snöskoterkonferensen i Sälen 2017 och där välte den ett par gånger på isbanan (fortfarande det roligaste jag varit med om), den har krockat med en gran och blivit renoverad. Sen har den nog varit med om lite till, den är lite bucklig och spräckt här och var, men då känns det samtidigt lättare att använda den (ifall något mot förmodan skulle hända när vi har den).

På eftermiddagen kom min brorsa med sina ungar och även hans granne Jörgen med sin dotter. Vi bestämde att vi skulle åka upp på en skogsväg och hitta något bra ställe där vi kunde ställa bilarna och så kunde vi turas om att köra. Min bror fick den stora äran att köra upp YXZ på skogen.

Det var verkligen sjukt kul att köra. Jag hade kunnat köra hela kvällen. Vi turades om men fokus var att min bror och Jörgen skulle få köra, vi kommer ju ha denna ett par dagar till och har all tid i världen. Bra start på semestern, eller full fart in i semestermood 🙂

Bjuder på en liten film som mitt brorsbarn filmade

Vädret nästa vecka ser ju helt okej ut, ja förutom fredag och lördag, men vi behöver verkligen regn nu, allting torkar och björkarna börjar redan gulna på sina håll.

Först veckan har vi inget inplanerat, ja mer än att jag behöver åka till jobbet på torsdagen för att ordna med lite saker inför att vår nya country manager börjar.

Däremot så undrar man ibland om man bosatt sig på fel ställe, igår när jag kollade min väderapp så insåg jag att det var i Norrbotten man skulle varit….  Galet varmt där, men det är de värda med tanke på vintertemperaturerna 🙂

Ska försöka ta mig uppåt landet, var så vackert när vi bilade i Norrland förra sommaren. Jag skulle vilja åka upp igen. Det som är tråkigt är att det blir så dyrt när man måste bo på vandrarhem/hotell. En rejäl lottovinst (ja, jag vet, man måste spela också) så man kan köpa sig en husbil vore inte helt fel.

Har hittat den ultimata husbilen… den här skulle jag inte tacka nej till. Bilden är lånad från Blocket och är någon sugen så kostar den 375 000kr. Fler bilder och information hittar ni här.

Just den här modellen vill jag ha, den behöver inte vara lika lång men planlösningen gillade jag.

Det här med att planera semestern, det är jag väldigt sen med, ingen av oss har tagit tag i det hela utan mest tänkt att det ordnar sig. Nu har vi i alla fall bestämt att det blir Dalarna i fyra dagar. Vi skall få låna en sommarstuga av ett par bekanta och då tänkte vi passa på att gå på Tomteland och Orsa Rovdjurspark.

Jag minns när jag var liten och var på Tomteland, det var superspännande. Nu passar nog mycket av det som finns på Tomteland lite bättre för Felix som är 5 år men Melvin som är 11 kommer säkert uppskatta vissa saker också. Eller han kanske ser det ur ett vuxnare perspektiv.

Rovdjursparken var sist jag var där på typ 80-talet endast en park med brunbjörnar, nu har de alla möjliga djur.

Dessa två saker är tyvärr rätt dyra och jag hittar inte någon kombinationsbiljett med inträde till båda parkerna. Vet att jag sett det tidigare men kan tyvärr inte hitta något erbjudande.

Sen skulle jag vilja åka till Helvetesfallet och Storstupet för att se om det ser ut som jag minns det sen jag var liten.

Har ni som läser bloggen några bra tips på saker att besöka eller titta på?
Vi bor ju söder om Stockholm så jag tänker att max 3 timmars radie från Stockholm och det skall passa för en familj med barn mellan 5-12 år.

Vi har lite tankar om en kryssning alternativt att åka upp till Stockholm och ta en skärgårdsbåt ut till någon ö. Jag har bara varit på Fjäderholmarna och det räknas inte 🙂

Så har ni förslag på roliga saker, sevärdheter, cafér, loppisar m.m så tipsa på i kommentarsfältet. 

Bilderna är lånade från Tomtelands hemsida samt från sidan visitorsa.se

Idag åkte vi ner till Trosa i fullpackad bil. Jag och Felix satt bak och jag fick hålla fast Melvins cykel som stack ut genom bakluckan… såg nog inte klokt ut.

Melvin ska vara hos sin farmor denna vecka och då är cykel ett måste.

Det var strålande sol och riktigt skönt ute (även om vi fikade inne)

En härlig lavendelrabatt som doftade ljuvligt.

Ett nytt café har öppnat i Södertälje och det var av en slump jag såg det. Inför varje sommar brukar man få en “sommartidning” och där stod det om olika caféer och även om Marenhill.

Givetvis måste vi pröva det tänkte jag och så åkte vi iväg hela familjen. Marenhill har öppet fredagar-söndagar 11-16 hela sommaren.

Vi var där i söndags och rätt så sent så det var rätt urplockat på fikabordet, men jag såg bilder hur det sett ut tidigare. Då var det flera olika tårtor och massa annat gott.

Kan vara finaste utsikten

Barnen valde en jordgubbstårta som såg väldigt god ut

Själv valde jag att ta årets första våffla. Det var väldigt gott.

Lite dåliga bilder inifrån, men det finns även en hel del bord där ifall det är dåligt väder eller lite kyligt.

Ett lekrum för barnen så man kan få en påtår i lugn och ro 😉

Tidigare på dagen hade det varit fullt med fika på det här bordet, men några timmar innan stängningsdags (och sedan stängt till helgen efter) så var det lite tunt med saker.

Hit kommer vi absolut åka fler gånger. Det ligger fint, bra priser och är solen framme så är det fantastiskt fint att sitta ute.

 

Nu har jag utnyttjat mitt friskvårdsbidrag och köpt ett träningskort på Nyckelgym i Gnesta. Jag har varit nere tre gånger nu och såhär lugnt har det varit varje gång. Det har varit jag och Nicke som tränat. Hur skönt som helst. Vi har tagit med en högtalare och spelat egen musik medan vi tränat.

Jag gissar att det är mest folk precis efter nyår och att de troppat av nu när det är sommar, många kanske har gett upp men flera tränar säkert ute genom löpning m.m

Jag skall verkligen försöka hålla i det här med träningen nu, det är faktiskt rätt kul.

Jag har några maskiner som Nicke visat mig och sedan är det någon mer jag skall lägga till. Försöker köra 10 x 3 på de olika maskinerna samt även lägga in intervaller löpning/powerwalk eller snabba promenader på löpbandet samt att jag använder crosstrainer. Förhoppningsvis blir jag piggare och starkare i kroppen.

Att natta den här femåringen är ingen lek. Det är nästan så vi kör sten, sax, påse samt mutar varann här hemma för att slippa 😉

Sista halvåret har varit hemskt. Förut somnade han på två röda. Vi läste en eller två böcker, släckte och sjöng lite och han sov. Nu läser man två böcker, det börjar tjatas om annat, han går ner, går och leker…  Ikväll körde jag på en ny variant, låta honom gå iväg utan att ropa eller tjata, jag ignorerade honom helt. Jag förstår att han kommer vara väldigt trött imorgon på förskolan men det är som det är. Efter att han lekt på sitt rum, varit nere och kollat tv och kommit upp igen så blev det väldigt tyst på hans rum. Jag väntade lite extra innan jag gick in och vad hittar jag då… jo en kille i en mycket märklig sovställning MEN han sov. Lycka.

Jag hoppas det här kommer ge sig så fort det blir mörkare ute, för fortsätter det här kommer jag bli galen.

Har ni problem med att era barn inte vill sova? Hur har ni gjort för att lösa det eller har det bara plötsligt blivit bättre? Jag tänker att eftersom det kom plötsligt så försvinner det kanske lika plötsligt (hoppas på det).

I helgen tog jag och Felix oss lite egentid bara han och jag. Vi valde att åka till Tullgarn för att fika lite och se oss omkring. När man skall åka och fika vid ett slott så måste man tydligen klä upp sig, prinsesskrona är tydligen väldigt viktigt för den skulle absolut letas upp.

Felix fikade med festis och en kardemummabulle från Saltå medan jag tog en räksmörgås på det godaste bröd jag ätit. Tror det var som kavring men så mjukt och gott. Det var så gott att jag prioriterade brödet framför räkorna, gott betyg.

Här är själva byggnaden där cafét ligger och utanför fanns en stor gräsplan som ledde ner mot vattnet. Felix var ute och upptäckte lite medan jag drack upp mitt kaffe i lugn och ro.

När vi fikat så bestämde vi oss för att gå och titta på själva slottet.

Coolaste ungen på Tullgarn <3

Vi hade dessutom sådan tur att när vi gick in i slottet så startade precis en visning som vi hann följa med på. Felix var nyfiken på hur det såg ut därinne. Alla barn fick en karta med bilder på saker vi skulle passera och så skulle de försöka hitta så många som möjligt. Efter visningen fick alla en överraskning (vykort eller guldpeng)

Felix var rätt så engagerad i början men sen fick jag tipsa honom lite. Det som var mest spännande var nog att se hur tjänstefolket och kungens gemål sov. Vilken skillnad konstaterade vi

Felix var jätteduktig och klarade hela visningen utan problem. Han kanske inte lyssnade på allting men en del snappade han upp och det var spännande att veta att det varit flera kungar som bott där.

Det blev en lyckad eftermiddag och det var kul att få hänga bara med Felix.

 

Förra veckan möttes vår avdelning upp på Trattorian för att fira G som fyllt 60 år. Jag gillar italienskt så jag såg verkligen fram emot maten.

Jag började med en väldigt god carpaccio

Till varmrätt blev det en Pasta Carbonara.

Båda rätterna var väldigt goda och alla andra var också väldigt nöjda med sin mat. Vi hade det väldigt trevligt även om jag tyckte det blev lite sorligt på restaurangen. Vi satt vid ett runt bord och jag hörde knappt vad mina kollegor på andra sidan bordet pratade om. Sedan var det några virriga servitriser som tappade bort lite beställningar, men det åtgärdades sent omsider.

Vi satt inomhus men jag kan tänka mig att det är mysigt att sitta lite mer utåt vattnet och då även kolla på folk.

Efter middagen och en del vindrickande på Orangeriet tog jag och Grethe en promenad tillbaka till vårt hotell, Central Hotel. Det var skönt att få frisk luft och röra sig när man suttit stilla i flera timmar.

Trattorian hade som sagt var väldigt god mat men miljön blir lite högljudd. Vill man sitta och äta och prata i lugn och ro skulle jag nog gå någon annanstans, alt. bara ta ett glas vin på uteplatsen.

Vare sig du precis har börjat läsa min blogg eller följt mig sedan länge så är det så att jag just har köpt min första egna bil. Jag åkte upp till Mora och köpte en riktigt “grym” liten KIA Picanto. Nu har jag kört runt med den i några månader och kan säga att friheten som kommer med en egen bil är enorm. Nästan allt blir lite lättare med egen bil. En extra sak som jag måste tänka på är bilförsäkring hos Svedea. Det finns många sätt att kolla upp vilken försäkring som är bäst för en själv. Det kan vara klurigt att välja vilket företag man ska använda sig av, men jag ska hjälpa er läsare med några viktiga begrepp att kunna så du kan fatta rätt beslut när det kommer till just din bil och bilförsäkring.

Vad ingår i en bilförsäkring?

När det kommer till försäkring måste du se över vad som finns med i den och vad som kommer gynna dig mest. Det finns olika typer av bilförsäkringar och rätt val kan betyda rätt hjälp. De tre olika försäkringarna är:

  • Trafikförsäkring – Denna typ av försäkring är ett krav för alla bilar som körs i trafiken. Den försäkrar dig i fall något händer dig eller någon annan i en trafikolycka.
  • Halvförsäkring – Den här försäkringen täcker samma saker som trafikförsäkringen, men den täcker även saker som stöld, brand, allrisk, vägassistans, maskin/elektronik, glas, rättsskydd. Många av dessa är självklara, som om bilen skulle bli stulen eller om den skulle behöva bärgas när du kör fast i diket. Det är inte ett krav att ha en halvförsäkring.
  • Helförsäkring – Det är inte heller ett krav att ha en helförsäkring. Den innehåller däremot alla ovannämnda och en till – vagnskada! Vagnskada innebär att din bil är försäkrad om du hamnar i en singelolycka, kör på ett djur eller krockar med en annan bil. Denna typ av försäkring är som sagt inte ett krav men kan vara bra för den osäkra föraren.

Vilken bilförsäkring är bäst för mig?

Det handlar självklart mycket om vilken typ av förare du är. Mitt råd är att teckna dig för en försäkring du är bekväm med. Många nya bilar har så många garantier att man har en halvförsäkring (jag skulle aldrig välja lägre än det), när olika garantier går ut så erbjuds du automatiskt en helförsäkring och även om jag känner mig som en säker förare så skulle jag absolut betala för det. För att hitta bra priser så är det bara att sätta dig vid datorn och googla så får du fram priser.

Själv ser jag fram emot en sommar i bil, att ha friheten att åka vart vi vill, när vi vill.

När vi skulle fira en kollega som fyllt 60 år så valde jag och nämnda kollega att bo kvar på hotell inne i Stockholm. Det var väldigt fullbokat och dyra priser, vi ville nämligen bo nära Arlanda Express då hon skulle åka hem med flyg dagen efter. Via någon av bokningssidorna på nätet så hittade jag Central Hotel som låg perfekt på Vasagatan.

Vi bokade bara små enkelrum men mitt rum var jättefint. Ett stort plus var de extremt sköna sängarna. Eller de passade i alla fall mig perfekt.

Fotot taget från sovalkoven mot ytterdörren. Lite udda med hantlar på rummet, men vissa kanske är träningsfreak?!

Ett litet men fint badrum med duschprodukter. Badrummet var faktiskt enda nackdelen med mitt rum. Det luktade faktiskt lite konstigt i det. Men efter en dusch så försvann det.

Som vanligt bodde jag nästan längst ned i en korridor, som tur var så var korridoren inte så lång 🙂

Frukosten var riktigt riktigt bra. Översta bilden visar frukostmatsalen och sen har jag bara tagit en bild från lobbyn och in mot första delen av frukostmatsalen. Var så mycket folk så jag ville inte fota så mycket.

Frukosten hade väldigt mycket olika pålägg, flera sorters färskt bröd, köttbullar, korv, supergoda bacon och äggröra, frukter, olika sorters juicer, fil och yoghurt med massa tillbehör. En riktigt fin frukost och faktiskt bättre än på många andra ställen där jag bott.

Vad är då totalintrycket? Jag skulle absolut tipsa om det här hotellet. Perfekt läge med promenadavstånd till det mesta. Nära om man vill promenera utmed Norr mälarstrand och kanske stanna till och äta på någon av de trevliga ställena där. Personalen vi träffade var trevliga även om några hade lite svårt att förstå norska. Fräscht på rummet och fräscht på frukosten (med snabb personal som kom och dukade av). Hotellet var fint och på vissa ställen lite charmigt slitet. Enda nackdelen som jag upplevde det var faktiskt mitt badrum, men det kan varit att det inte använts och att vattnet stod still i golvbrunnen, efter dusch så var det inte någon lukt.

Jag kan absolut tänka mig att bo där igen, de där sängarna….. fantastiskt sköna.

Jag är inte världsbäst på stavning eller grammatik, säger säkert en hel del tokigheter och när man skriver här på bloggen kan nog ett och annat litet fel smyga sig in (speciellt när man bloggar via mobilen).

Men något som jag har så himla svårt för är folk som stavar ordet lugnt fel (se bild ovan). Ibland har jag sån lust att kommentera (men det kan man ju inte göra). Likaså de som skriver dem hela tiden. Hör man inte själv att det låter konstigt? Jag skulle nog om jag var osäker hellre skriva dom för att vara på säkra sidan.

Jag tror kanske jag borde jobba som korrekturläsare, jag tycker det är väldigt roligt att läsa texter och hitta fel, ofta så ser jag saker ganska fort också. Kanske skulle jag ha det som lite extrajobb? Någon som vill ha hjälp så vet ni att jag gladeligen kan ta sådana uppdrag 🙂

Jag minns när vi hade rättstavning i skolan, hur vår fröken lärde oss att “alltid stavas alltid med två L och aldrig stavas aldrig med två L” är det något ni andra känner igen? Kanske var det specifikt för vår lärare eller så var det en 80-tals grej 🙂

 

Inlägget är i samarbete med Maria Drozdova

Nu när sommaren äntligen är här tänker många på långa lata dagar med sol och bad på stranden. Många tycker att det ska bli skönt att ta fram sina tunna sommarkläder och kunna få lite färg. Andra drömmer om ljumma sommarnätter där man sitter ute tillsammans med vänner långt in på småtimmarna. Sanningen är tyvärr ofta att vädret i Sverige kan vara minst sagt opålitligt och de där tunna sommarkläderna ibland behöver bytas ut mot regnkläder och stövlar istället. De ljumma utekvällarna byts snabbt ut mot innesittande när regnet strilar ner i jämn takt. Dagarna på stranden får bytas ut mot aktiviteter inomhus och då kan det vara bra att veta att det finns en massa trevliga saker man kan hitta på. Misströsta inte för här kommer några tips på vad man kan hitta på en regnig sommardag.

Filmkväll

En regnig sommardag är det perfekta tillfället att passa på att titta på gamla klassiska filmer man inte sett på ett tag. Vilka filmer som räknas som klassiker kan det kanske tvistas om. Olika smak gäller så klart även för film. Tidningen Metro har på sin lista 20 filmer du måste se innan du dör med publiksuccéer som Titanic och Pulp Fiction. Här listas även Gudfadern och Gökboet som ett par film-måsten. På en regnig dag kan det verkligen vara dags att passa på att samla kompisgänget och se en riktig klassiker, som Casablanca. Denna klassikernas klassiker utspelar sig på den exklusiva nattklubben Rick’s Café Américain med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i huvudrollerna.

Besök ett museum

En regnig sommardag är ett perfekt tillfälle att passa på att besöka det där muséet man inte har hunnit med. Eftersom alla våra län har ett eget länsmuseum finns det i landet inte mindre än 21 länsmuseum som alla är värde ett besök. Kommer du ihåg trista museibesök från när du var yngre med mörka lokaler fulla med dammiga saker som ingen var intresserad av att titta på. Glöm det. Dagens länsmuseum är moderna mötesplatser med information och utställningar som passar alla åldrar. De huserar ofta i äldre lokaler med intressant historia eller i nybyggda moderna byggnader med mycket ljus och luft. En annan typ av museum utbrett över vårt avlånga land är så kallade Ekomuseum som kan vara både inom- och utomhus men alltid innefattar någon form av historiska byggnader och platser. Ofta visas upp saker som varit viktiga faktorer för att bygga det moderna samhälle vi har idag. Som till exempel gruvdrift, järnbruk och jordbruk.

Hemma SPA

Utnyttja tiden till att unna dig lite skönt hemma SPA och ta ett långt bad med hårinpackning och ansiktsmask. Ge fötterna en omgång med filen och varför inte även ge kroppen en skön peeling. Efteråt är det extra passande att måla naglarna på både händer och fötter så att du är redo för när solen kommer tillbaka och sandalerna åker fram igen. Bjud in en väninna så får ni möjlighet att umgås och ta igen er på allt skvaller.

Titta på gamla foton

När tog du dig tid senast att titta på gamla foton? Om regnet hindrar dig från att gå ut är det ett ypperligt tillfälle att ta fram det gamla fotoalbumet. Numera kanske de flesta foton finns på datorn eller telefonen och då är en regnig dag perfekt för att välja ut bilder att skicka till framkallning eller varför inte göra en fotobok.

Solen kommer och går här hemma men jag tror på att vi har några grymt soliga dagar framför oss (eller förhoppningsvis månader). Däremot känner jag mig sugen att åka någonstans, vi har inga planer men jag tror hela gänget behöver komma bort lite och få lite sol, plötsligt försvinner sommaren och hösten gör entré. När jag kollar på lite olika resmål var det en ö som såg väldigt lovande ut – Mallorca i Spanien. Eller rättare sagt, staden Palma i Mallorca. Denna plats ser så magisk ut, stränderna tar aldrig slut och de olika äventyr som finns på hela ön verkar spännande. Det som gör Mallorca till en så lovande plats är hur tillgängligt det är att ta sig dit med Ving. Det går att flyga charter och väl på plats verkar det enkelt att bila runt för att upptäcka fina ställen. Här får ni tre tips på vad jag skulle vilja se och göra på Mallorca och något som även faller er i smaken.

Hänga på stranden Playa de S’Amarador

Denna strand ser helt fantastisk ut. Sanden är kritvit och vattnet är kristallklart, inte konstigt att de har vunnit priser för denna strand. Även fast det inte är en jättelång strand så är den djup och omfamnad av klippor och träd som ger stranden en känsla av “exotisk skärgård”. Här kan jag redan se framför mig hur jag och Niklas jobbar på brännan medan Melvin och Felix plaskar i vattenbrynet eller bygger sandslott.. Kanske vågar vi hyra en kanot och upptäcka mer av kustremsan? Hur som helst vill jag se denna magiska plats och bara njuta av tillvaron.

Upptäcka allt som Palma har att erbjuda

Även om Playa del Sol inte var en bra serie så vill jag uppleva den känslan på Palma. Att hänga på ett hotell är kul men efter en dag av att vrida och vända i sängen plus lite poolhäng så tröttnar man. Palma ser så vackert ut och staden är fylld med historia. Roliga restauranger och barer gör att man aldrig tröttnar och kvällslivet är rikt. Shoppingen ser till att du kommer hem med en ny och fräsch stil. Sedan är hela staden så motionsvänlig att vi skulle kunna cykla runt utan problem. Palma är som gjord för alla typer av människor.

Marknaderna runt om Mallorca

Vill man uppleva en kultur i sitt esse måste man följa vad människorna gör på sina vardagar. Därför är marknaden ett solklart alternativ för mig. Äta gott och köpa fint är en självklarhet på marknader. Kanske lite turistigt men det funkar för mig och familjen. Det vore så kul att ta sig till onsdagsmarknaden vid Sineu. Här kan man se allt från djur till sovkläder – den perfekta blandningen.

Nu märker jag hur att jag har tio sidor uppe med olika bilder på stränder och platser på Mallorca. Det börjar bli dags att kolla när jag kan ta nästa ledighet 🙂

Jag gillar att ha saker att se fram emot men just nu är det väldigt tomt på den fronten. Har en liten jobbgrej nu på onsdag. Då skall vi gå ut och äta middag med en jobbarkompis som fyllt 60 år, det blir middag på Trattorian (aldrig varit där) och sedan sover jag och G kvar på Central Hotel. Det kommer bli trevligt.

Men resten av sommaren? Vi har inga planer överhuvudtaget, känns jättekonstigt. Jag vet med mig själv att jag inte kommer klara fyra veckors semester utan att ha lite planer. Vet att det kommer bli en del jobb under semestern, det blir det alltid när man jobbar med löner och inte har någon backup. Är det dåligt väder någon dag kanske jag åker in och jobbar ikapp lite…

Funderar dock på att försöka ta med barnen till Parken Zoo, det är en lagom djurpark. Sen vore det kul att åka upp och hälsa på Marie med familj i Kramfors.

Till hösten har jag inget inplanerat alls. Blir en jobbgrej i Sunne men skulle vilja åka utomlands också.

Vad har ni för planer inför semestern?

 

Idag så hade Nicke och Melvin bestämt sig för att åka och titta på nya Star Wars filmen på Heron City. Den är givetvis drygt 2 timmar lång och ingen annan film som Felix kan titta på var ens i närheten av det. Jag hade tänkt aktivera honom på leklandet på Heron (även om det inte är mitt favoritställe). Men så kommer vi upp för rulltrappan precis vid O´learys och då tänker jag att det är en perfekt dag för Felix att för första gången prova bowling.

Lyckan över att få popcorn medan man väntar på sin hamburgare :-). Vi kände att energidepåerna behövde höjas innan vi gick till bowlingen.

Det var lite surt tyckte Felix att man behövde ha lite hjälpmedel när man skulle bowla, helst ville han hålla i klotet men det blev lite för tungt för honom. Två rundor hann vi med innan Felix tröttnade. Han är nog lite för liten för att uppskatta detta, han tyckte inte det var så kul sa han efteråt. Men det var faktiskt riktigt mysigt att bara hänga med honom, äta mat ihop och prova en aktivitet.

Vi avslutade dagen med att fika och äta glass och sedan möte upp Nicke och Melvin efter deras bio.

Nu börjar det bli lite jobbigt. Fick kli i ögat häromkvällen och tror det är en vagel. Igår upplevde jag att synen var lite sämre…

Imorse vaknade jag och var såhär snygg

Googlade just fram att det är bra att ha varmt vatten på ögonlocket (vid dusch) så talgkörteln som är inflammerad öppnar upp sig och sedan kan man massera ögonlocket… kanske ser man normal ut igen till måndag då det är dags för jobb 🙂

Midsommarafton och jag vaknar vid 10-tiden (japp är sjusovare) men får skylla på att vi blev kvar lite länge hos Andreas igår. Regnet smattrar mot fönsterblecken och att dra täcket över huvudet och somna om känns rätt lockande.

Men som de flesta år så kommer vi ändå iväg till midsommarfirandet. Det är uppehåll när vi går dit, sol under dansen och sen så fort dansen är slut så kom regnet, som tur var en snabb skur och sen sol.

Barnen dansade medan vi vuxna tog en kaffe

Hoppas ni andra har en härlig midsommar var ni än befinner er.

Min 40-årskris (eller vad det nu handlar om) har resulterat i en del saker jag aldrig trodde jag skulle göra.

Till exempel det här med tatuering, det har aldrig funnits i mina tankar förrän för någon månad sen och nu har dessa hamnat på mina handleder.

Gjorde inte så himla ont heller. Är kanske rätt tålig ändå 🙂

Tatueringarna är gjorda hos Studio Yantra i Järna.FÖLJ MIG PÅ TWITTER


Categories

Archives

Design by lilith.se