Hjälp! Semestertips för barnfamiljen efterfrågas

Det här med att planera semestern, det är jag väldigt sen med, ingen av oss har tagit tag i det hela utan mest tänkt att det ordnar sig. Nu har vi i alla fall bestämt att det blir Dalarna i fyra dagar. Vi skall få låna en sommarstuga av ett par bekanta och då tänkte vi passa på att gå på Tomteland och Orsa Rovdjurspark.

Jag minns när jag var liten och var på Tomteland, det var superspännande. Nu passar nog mycket av det som finns på Tomteland lite bättre för Felix som är 5 år men Melvin som är 11 kommer säkert uppskatta vissa saker också. Eller han kanske ser det ur ett vuxnare perspektiv.

Rovdjursparken var sist jag var där på typ 80-talet endast en park med brunbjörnar, nu har de alla möjliga djur.

Dessa två saker är tyvärr rätt dyra och jag hittar inte någon kombinationsbiljett med inträde till båda parkerna. Vet att jag sett det tidigare men kan tyvärr inte hitta något erbjudande.

Sen skulle jag vilja åka till Helvetesfallet och Storstupet för att se om det ser ut som jag minns det sen jag var liten.

Har ni som läser bloggen några bra tips på saker att besöka eller titta på?
Vi bor ju söder om Stockholm så jag tänker att max 3 timmars radie från Stockholm och det skall passa för en familj med barn mellan 5-12 år.

Vi har lite tankar om en kryssning alternativt att åka upp till Stockholm och ta en skärgårdsbåt ut till någon ö. Jag har bara varit på Fjäderholmarna och det räknas inte 🙂

Så har ni förslag på roliga saker, sevärdheter, cafér, loppisar m.m så tipsa på i kommentarsfältet. 

Bilderna är lånade från Tomtelands hemsida samt från sidan visitorsa.se

3 thoughts on “Hjälp! Semestertips för barnfamiljen efterfrågas

  1. När ni är i Dalarna kan ni passa på att åka via Nusnäs och kika på hästarna som tillverkas där. Barnen brukar få måla sin egen häst för en struntsumma.

    Vad det gäller semester i Sthlm så vete gudarna… tycker man blir hemmablind! När man hör andra som semestrar i sthlm och hittar på så mycket.. blir jag alltid lika fundersam på VAR de hittar det…
    Jag har dock funderat på att gå på vandringen om Jack med tjejerna… de älskar ju jack-böckerna och det vore skoj att få en bild av var de utspelar sig.

    Kram och ha det skoj i Dalarna!!

  2. Om ni ska till Dalarna så tipsar jag om Leksand Sommarland. Ett besök på Leksand knäckebröd eller Mora Bryggeri kan vara kul också.

    Kram Sanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.